Επιχειρήσεις: Υπέρ της παραίτησης Παπανδρέου

Υπέρ της παραίτησης Παπανδρέου αλλά κατά της διενέργειας πρόωρων εκλογών τάσσεται μεγάλη μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, η οποία προκρίνει ως τη μόνη ενδεδειγμένη λύση τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Οι ίδιοι κρίνουν σκόπιμο ο πρωθυπουργός να διευκολύνει την κατάσταση ώστε η χώρα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μετά και τις εξαγγελίες τ

  • Ant1
Επιχειρήσεις: Υπέρ της παραίτησης Παπανδρέου

Υπέρ της παραίτησης Παπανδρέου αλλά κατά της διενέργειας πρόωρων εκλογών τάσσεται μεγάλη μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, η οποία προκρίνει ως τη μόνη ενδεδειγμένη λύση τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Οι ίδιοι κρίνουν σκόπιμο ο πρωθυπουργός να διευκολύνει την κατάσταση ώστε η χώρα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μετά και τις εξαγγελίες του ίδιου για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «έχει χαθεί ο έλεγχος στην ίδια την Κυβέρνηση καθώς ο πρωθυπουργός αυτοαναιρείται, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Αυτό έχει επιτείνει τον θυμό όχι μόνο των επιχειρηματιών, των δανειστών και των ξένων ηγετών αλλά και του λαού». Για τον λόγο αυτό επισημαίνουν οι ίδιοι ότι μια παραίτηση του Γ. Παπανδρέου θα ήταν μια πολύτιμη υπηρεσία προς την πατρίδα και θα άνοιγε τον δρόμο για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνασπισμού μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων, η οποία θα αναλάμβανε το βαρύ φορτίο να βγάλει τη χώρα από τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχει περιέλθει.

Η κυβέρνηση αυτή κατά τους ίδιους θα πρέπει αφ ενός να υλοποιήσει τις αποφάσεις τις 26ης Οκτωβρίου «για να τιμήσουμε αυτά που έχουμε υπογράψει», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά και αφ ετέρου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο του ενός έτους.

Για μια ακόμη φορά ο επιχειρηματικός κόσμος τάσσεται κατά της διενέργειας προώρων εκλογών οι οποίες, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, θα οδηγήσουν την χώρα στην χρεοκοπία καθώς καμία πολιτική δύναμη δεν θα επιτύχει αυτοδυναμία.
 
Για τον λόγο αυτό άλλωστε καλούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει τη στείρα αντιπολίτευση.

Οι ίδιοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του παραγωγικού ιστού της χώρας αλλά και του τραπεζικού συστήματος το οποίο κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα μετά και τις τελευταίες, αψυχολόγητες όπως τις χαρακτηρίζουν, κινήσεις του Πρωθυπουργού. Επισημαίνοντας ότι η επίθεση που έχουν δεχθεί οι τράπεζες από τον ίδιο τον πρωθυπουργού είναι τουλάχιστον αψυχολόγητη και ανεξήγητη, καθώς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα όπως σημειώνουν, στήριξε και στηρίζει την εθνική οικονομία.

Κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος τάχθηκε την Τρίτη και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ο οποίος σε σχετική του ανακοίνωση σημείωσε ότι η προαναγγελία ενός δημοψηφίσματος μόνο περισσότερα προβλήματα θα προσθέσει στην αγορά. Για να συμπληρώσει ότι «δεν χρειαζόμαστε εκβιαστικά διλήμματα και διχασμούς.

Χρειαζόμαστε λύσεις στα προβλήματά μας και όχι πολιτικούς ελιγμούς υψηλού κινδύνου, που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα μας σε περιπέτειες και την ελληνική οικονομία σε ολική κατάρρευση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v