Επιστολές σε ΑΕΙ- ΤΕΙ για συγχωνεύσεις τμημάτων

Ο «Καλλικράτης» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τίθεται σε εφαρμογή, μετά τις επιστολές που έστειλε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ζητώντας την εξέταση περιπτώσεων συγχώνευσης ή συνένωσης τμημάτων. Όπως αναφέρει η ίδια η υπουργός, οι επιστολές της έρχονται σε εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, σύμφωνα με τον οποίο απαιτείται αναδιάρθρωση στο εσωτερικό των Ιδρυμάτων πρ

  • Ant1
Επιστολές σε ΑΕΙ- ΤΕΙ για συγχωνεύσεις τμημάτων

Ο «Καλλικράτης» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τίθεται σε εφαρμογή, μετά τις επιστολές που έστειλε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ζητώντας την εξέταση περιπτώσεων συγχώνευσης ή συνένωσης τμημάτων.
 
Όπως αναφέρει η ίδια η υπουργός, οι επιστολές της έρχονται σε εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, σύμφωνα με τον οποίο απαιτείται αναδιάρθρωση στο εσωτερικό των Ιδρυμάτων προς μια εκσυγχρονισμένη λειτουργία και μια ορθολογική αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και των υποδομών. Κοινή συνισταμένη είναι η διαρκής προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας σε όλους τους επιμέρους τομείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα (σπουδές, παραγωγή γνώσης, καινοτομία, χρηστή και διαφανής διαχείριση, κοκ.).

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός, με τις επιστολές της προς όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, καλεί τα ΑΕΙ να εξετάσουν τις δυνατότητες εσωτερικών αναδιαρθρώσεων και συγχωνεύσεων και να προχωρήσουν στη δημιουργία Σχολών, στη βάση της επιστημονικής συνάφειας και της ορθολογικής διαχείρισης φοιτητών, επιστημονικού δυναμικού και υποδομών. Το υπουργείο, όπως τονίζει, θα παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη για την ολοκλήρωση του έργου και θα βρίσκεται στη διάθεση των ΑΕΙ για το σκοπό αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v