Ιταλία: Συνέρχεται η επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Η επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ιταλίας, η οποία απαρτίζεται από τις ανώτατες οικονομικές αρχές της χώρας, συνέρχεται σήμερα το απόγευμα, μια ημέρα μετά τον πανικό στις χρηματαγορές, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. «Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, συγκάλεσε για σήμερα, 2 Νοεμβρίου, στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) στο υπουργείο Οικονο

  • Ant1
Ιταλία: Συνέρχεται η επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Η επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ιταλίας, η οποία απαρτίζεται από τις ανώτατες οικονομικές αρχές της χώρας, συνέρχεται σήμερα το απόγευμα, μια ημέρα μετά τον πανικό στις χρηματαγορές, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

«Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, συγκάλεσε για σήμερα, 2 Νοεμβρίου, στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, την επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Εκτός από τον Τρεμόντι, στην επιτροπή συμμετέχουν ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Βιτόριο Γκρίλι, ο πρόεδρος του Isvap (Ινστιτούτο Εποπτείας Ιδιωτικών Ασφαλειών και Ασφαλειών Κοινής Ωφελείας) Τζιανκάρλο Τζανίνι και ο πρόεδρος της χρηματιστηριακής αγορά Consob Τζουζέπε Βέγκας.

Η επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, η οποία συστάθηκε το 2008 στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, συνέρχεται τακτικά, κυρίως όταν το κλίμα στις αγορές είναι δύσκολο, για να εκτιμήσει την κατάσταση στον ιταλικό χρηματοπιστωτικό τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v