Ομπάμα: Θετική η αποδοχή του πακέτου από Σαμαρά

Η Ελλάδα εξακολουθεί να επιδιώκει διαρθρωτικές αλλαγές και αυτό μου δίνει θάρρος για την αντιμετώπιση της κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετά το τέλος της συνόδου της G20. «Οι πράξεις του κ. Παπανδρέου και το δημοψήφισμα δημιούργησαν τις τελευταίες μέρες νευρικότητα σε πολλούς ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Ομπάμα. Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικό ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτε

  • Ant1
Ομπάμα: Θετική η αποδοχή του πακέτου από Σαμαρά

Η Ελλάδα εξακολουθεί να επιδιώκει διαρθρωτικές αλλαγές και αυτό μου δίνει θάρρος για την αντιμετώπιση της κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετά το τέλος της συνόδου της G20.

«Οι πράξεις του κ. Παπανδρέου και το δημοψήφισμα δημιούργησαν τις τελευταίες μέρες νευρικότητα σε πολλούς ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Ομπάμα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικό ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχτηκε το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε, επίσης, ότι η ΕΕ είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζει. «Όσον αφορά την Ευρώπη, ήρθαμε στις Κάννες για να συζητήσουμε με τους ευρωπαίους φίλους μας για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την εφαρμογή του σχεδίου επί του οποίου συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα για την επίλυση αυτής της κρίσης» και «αφού άκουσα τους ευρωπαίους εταίρους μας τις δύο τελευταίες ημέρες, είμαι βέβαιος ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να σταθεί στο ύψος των δυσκολιών αυτών», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος Ομπάμα χαιρέτισε εξάλλου «την αποφασιστικότητα» της Κίνας να αυξήσει την ευελιξία του νομίσματός της, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό «κρίσιμης» σημασίας για την παγκόσμια ανάπτυξη. «Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα της Κίνας να αυξήσει την ευελιξία του (γιουάν). Αυτό είναι κάτι που ζητούμε εδώ και κάποιο καιρό. Και θα είναι ένα αποφασιστικό στάδιο για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης», σημείωσε ο Ομπάμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v