Καρατζαφέρης: «Επιβεβαιώθηκαν όσα λέγαμε»

Υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά κατά της συμμετοχής σε αυτή τεχνοκρατών τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα ότι ήταν το δικό του κόμμα που πρώτο έκανε λόγο για κυβέρνηση συνεργασίας. «Ο πρωθυπουργός στο τέλος της ομιλίας του δέχθηκε αυτό που έλεγα 18 μήνες μονότονα, σε κάθε συνέντευξη και σε κάθε ομιλία. Το βάρος δεν μπορεί να το σηκώ

  • Ant1
Καρατζαφέρης: «Επιβεβαιώθηκαν όσα λέγαμε»

Υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά κατά της συμμετοχής σε αυτή τεχνοκρατών τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα ότι ήταν το δικό του κόμμα που πρώτο έκανε λόγο για κυβέρνηση συνεργασίας.

«Ο πρωθυπουργός στο τέλος της ομιλίας του δέχθηκε αυτό που έλεγα 18 μήνες μονότονα, σε κάθε συνέντευξη και σε κάθε ομιλία. Το βάρος δεν μπορεί να το σηκώσει ένα κόμμα. Έπρεπε να περάσουν 18 μήνες και να φτάσουμε εδώ, να δέχεται εθελοντικά ο κ. Παπανδρέου να υποχωρήσει», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διερωτήθηκε πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση, αν αυτή του η πρόταση είχε εισακουστεί 18 μήνες πριν, όταν ψήφιζε το πρώτο μνημόνιο και μόνο το πρώτο του άρθρο «για να πάρουμε τα λεφτά». «Τώρα έρχονται άλλοι και λένε ‘ψηφίζουμε μόνο για να πάρουμε τα λεφτά’. Εμείς δεν θα σας λοιδορήσουμε», τόνισε σε μια δηκτική του αναφορά προς τη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικά όσον αφορά τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε αντιρρήσεις για τη στελέχωσή της με τεχνοκράτες. «Δεν θέλουμε κάποιον (πρωθυπουργό) να υποβάλει διατριβή, αλλά να έχει ζήσει μέσα στην τριβή με τους καλύτερους να ζήσει στην Ευρώπη που στη G20 έδειξε το αληθινό της πρόσωπο […] Με ποια γνώση και νομιμοποίηση (να στείλουμε) καθηγητές να αντιμετωπίσουν τον Ρεν, τον Μπαρόζο, τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί;».

Αναγνωρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είχε μιλήσει για τεχνοκράτες, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να βάλει νερό στο κρασί της. Σύμφωνα με αυτόν, «η Ελλάδα θα βγει από το βάλτο […] αν υπάρχει κυβέρνηση από την οποία δε μπορεί να απουσιάζει η Νέα Δημοκρατία. Αν απουσιάζει, το όλο εγχείρημα θα είναι ‘κολοβό’ […] Κάνω έκκληση σε όλους να σώσουμε την πατρίδα, να αναλάβουμε βάρη που δε μας ανήκουν, αρκεί να βοηθηθεί η πατρίδα».

Παπαρήγα: «Όχι στους εκβιασμούς»

Η κυβέρνηση συνεργασίας θα έχει στόχο να επιβάλει αγριότερα μέτρα, εκτίμησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ σε έντονο ύφος πριν λάβει το λόγο ο κ. Καρατζαφέρης.

Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πως η πρόταση του πρωθυπουργού σκιαγραφεί μια κυβέρνηση ενός με δύο ετών, την οποία επιθυμεί ο κ. Παπανδρέου, «γιατί πρόκειται να πάρετε αγριότερα μέτρα». «Όχι στους εκβιασμούς τώρα ότι όλες αυτές οι θυσίες γίνονται για την έκτη και έβδομη δόση, οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν».

Επιμένει για εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας

Η κυβέρνηση συνεργασίας για την οποία μίλησε ο κ. Παπανδρέου σχηματίζεται μετά από μία κυβέρνηση που εξελέγη με διαφορετικές εξαγγελίες από αυτές που υλοποίησε, τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για το ότι ζητά ψήφο εμπιστοσύνης «για μια κυβέρνηση που δεν έχουμε δει». «Εμείς δεν είχαμε πρόβλημα με τον κ. Παπανδρέου, αλλά με την ασκούμενη πολιτική. Το μόνο που ξέρουμε για την κυβέρνηση αυτή είναι ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, την οποία ο λαός δεν αντέχει».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το αίτημά του για διενέργεια εκλογών - και μάλιστα με το σύστημα της απλής αναλογικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v