Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εκλογές στις 19 Φλεβάρη

Στο παραπέντε και αφού τα τελεσίγραφα έφταναν βροχή από τις Βρυξέλλες, οι κ.κ Παπανδρέου και Σαμαράς, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στο προεδρικό μέγαρο, συμφώνησαν στη συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, στην οποία δεν θα μετέχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ήδη αντιπροσωπεία της ΝΔ, αποτελούμενη από τους κ. Σταμάτη, Σταϊκούρα και Λαζαρίδη συναντήθηκε με τους κ. Βενιζ

  • Ant1
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εκλογές στις 19 Φλεβάρη

Στο παραπέντε και αφού τα τελεσίγραφα έφταναν βροχή από τις Βρυξέλλες, οι κ.κ Παπανδρέου και Σαμαράς, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στο προεδρικό μέγαρο, συμφώνησαν στη συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, στην οποία δεν θα μετέχει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ήδη αντιπροσωπεία της ΝΔ, αποτελούμενη από τους κ. Σταμάτη, Σταϊκούρα και Λαζαρίδη συναντήθηκε με τους κ. Βενιζέλο, Σαχινίδη και Ζανιά, με σκοπό να προσδιορίσουν τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από τη συμφωνία των Βρυξελλών και θα διεκπεραιωθούν από την κυβέρνηση συνεργασίας. Οι εκλογές αποφασίστηκε ότι θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, μετά την υλοποίηση των παραπάνω υποχρεώσεων. Την Τρίτη πιθανότατα θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Σε επικοινωνία τους σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς θα αποφασίσουν και θα ανακοινώσουν τον επικεφαλής της κυβέρνησης (το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου ακούγεται έντονα) και τους υπουργούς, ενώ ματαιώθηκε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αφού Κ.Κ.Ε. και ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν την συμφωνία και ζητούν εκλογές.

Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο στήριξης, αλλά με επιφυλάξεις, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία.

Νωρίτερα, ο Όλι Ρεν απηύθυνε προειδοποίηση ότι στην Ευρώπη προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Μάλιστα κατ' εντολή των ευρωπαίων ηγετών, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Κομισιόν, έχουν ήδη προετοιμάσει τρία σενάρια για την αποπομπή της χώρας μας από το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v