Σαρκοζί: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε την Τρίτη την άποψη του ότι η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν ένα λάθος, ενώ υπερασπίστηκε ένα μοντέλο δύο ταχυτήτων για την Ε.Ε, μεταδίδει το Reuters. Σε ομιλία του σε φοιτητές στο Στρασβούργο, ο κ. Σαρκοζί επανέλαβε ότι ήταν λάθος που επιτράπηκε στην Ελλάδα να ενταχθεί στην ευρωζώνη.

  • Ant1
Σαρκοζί: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε την Τρίτη την άποψη του ότι η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν ένα λάθος, ενώ υπερασπίστηκε ένα μοντέλο δύο ταχυτήτων για την Ε.Ε, μεταδίδει το Reuters.

Σε ομιλία του σε φοιτητές στο Στρασβούργο, ο κ. Σαρκοζί επανέλαβε ότι ήταν λάθος που επιτράπηκε στην Ελλάδα να ενταχθεί στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο κ. Σαρκοζί παρουσίασε ένα μοντέλο ενοποίησης της Ε.Ε το οποίο θα αποτελείται από ένα σκληρό πυρήνα ομόσπονδων κρατών και μια εξωτερική περιφέρεια.

"Υπάρχουν 27 από εμάς. Είναι ξεκάθαρο, ότι τελικά θα συμπεριλάβουμε και τα Βαλκάνια. Θα είμαστε 32, 33 ή 34. Κανείς δεν πιστεύει ότι ο φεντεραλισμός, η πλήρης ενοποίηση, θα είναι δυνατή για 33, 34 ή 35 κράτη" σημείωσε.

"Αναμφίβολα θα δημιουργηθεί μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Η πρώτη ταχύτητα θα κινηθεί προς μια πιο στενή ολοκλήρωση και η δεύτερη για μια συνομοσπονδία στην Ε.Ε" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v