Σφοδρές αντιδράσεις για τις τελευταίες εξελίξεις

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών. «Άθλιο παζάρι» από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρη, καταγγέλλει το ΚΚΕ, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει «σε καμία συνάντηση πολιτικών αρχηγών που συζητά ή επικυρώνει τη διαμόρφωση κυβέρνησης για να οδηγήσει δεμένο το λαό στην ανεξέλεγκτη πτώχευση που του φέρνουν». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρ

  • Ant1
Σφοδρές αντιδράσεις για τις τελευταίες εξελίξεις

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών. «Άθλιο παζάρι» από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρη, καταγγέλλει το ΚΚΕ, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει «σε καμία συνάντηση πολιτικών αρχηγών που συζητά ή επικυρώνει τη διαμόρφωση κυβέρνησης για να οδηγήσει δεμένο το λαό στην ανεξέλεγκτη πτώχευση που του φέρνουν».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Το άθλιο παζάρι που παίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρης μπροστά στα μάτια του λαού εκβιάζοντάς τον με πρόσχημα την 6η δόση είναι απαράδεκτο και κατάπτυστο. Το ΚΚΕ απαιτεί αμέσως εκλογές. Να σχηματιστεί μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το ΚΚΕ δεν πήγε και ούτε πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία συνάντηση πολιτικών αρχηγών που συζητά ή επικυρώνει τη διαμόρφωση κυβέρνησης για να οδηγήσει δεμένο το λαό στην ανεξέλεγκτη πτώχευση που του φέρνουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία» τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, ενώ τόνισε ότι «η άμεση προσφυγή στις κάλπες αποτελεί πλέον τη μόνη επιλογή προστασίας από τον εκφυλισμό της δημοκρατίας». Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας είπε: «Παρακολουθούμε μια απίστευτη φαρσοκωμωδία. Όλα όσα εκτυλίσσονται τούτες τις ώρες παραπέμπουν στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας. Καλούμε τον ΠτΔ να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να δώσει ένα τέλος σε αυτό το διασυρμό. Σε αυτή την πέραν των ορίων στρέβλωση της Συνταγματικής τάξης. Η άμεση προσφυγή στις κάλπες αποτελεί πλέον τη μόνη επιλογή προστασίας από τον εκφυλισμό της δημοκρατίας που παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες τις τελευταίες ημέρες. Εκλογές εδώ και τώρα».

 «Η Ελλάδα απαιτεί σοβαρές λύσεις τώρα», τονίζεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η σημερινή εικόνα προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Οι κ. κ. Παπανδρέου και Σαμαράς με τη στάση τους γελοιοποιούν τους θεσμούς. Δεν έχουν καταλάβει ούτε την κρισιμότητα των στιγμών ούτε τι ζητάει ο λαός. Η Ελλάδα απαιτεί σοβαρές λύσεις τώρα!».

«Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα ψάχνει ακόμα πρόθυμους για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Οι γελοιότητές του δεν μπορούν να κρυφτούν και από την κοινωνία και από τον διεθνή σχολιασμό. Σε μια χώρα που απειλείται με χρεοκοπία, καθοριστικότερη από την αλλαγή προσώπων, είναι η αλλαγή πολιτικών.» ήταν το σχόλιο από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων.

O Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: «Στο ίδιο έργο θεατές. Η φαρσοκωμωδία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες απέδειξε και την αλαζονεία και τον αυταρχισμό των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο Ελληνικός Λαός απαιτεί Εδώ και Τώρα Εκλογές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v