Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα τελικά του Euro 2012

Με το 1,5 πόδι στα τελικά του Euro 2012 βρίσκονται ήδη Κροατία και Ιρλανδία, αφού θριάμβευσαν στα πρώτα εκτός έδρας ματς αντίστοιχα κόντρα σε Τουρκία και Εσθονία, στο πλαίσιο των αγώνων των play-off που διεξήχθησαν την Παρασκευή. Οι Κροάτες πέρασαν εύκολα από το «Αλί Σάμι Γιεν», επικρατώντας με 3-0 της Τουρκία χάρη σε γκολ των Όλιτς (2’), Μάντζουκιτς (32’) και Τσόρλουκα (51’), ενώ με μεγαλύτερη ευ

  • Ant1
Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα τελικά του Euro 2012

Με το 1,5 πόδι στα τελικά του Euro 2012 βρίσκονται ήδη Κροατία και Ιρλανδία, αφού θριάμβευσαν στα πρώτα εκτός έδρας ματς αντίστοιχα κόντρα σε Τουρκία και Εσθονία, στο πλαίσιο των αγώνων των play-off που διεξήχθησαν την Παρασκευή.

Οι Κροάτες πέρασαν εύκολα από το «Αλί Σάμι Γιεν», επικρατώντας με 3-0 της Τουρκία χάρη σε γκολ των Όλιτς (2’), Μάντζουκιτς (32’) και Τσόρλουκα (51’), ενώ με μεγαλύτερη ευκολία πέρασε το βράδυ της στο Ταλίν η Ιρλανδία που με γκολ των Άντριους (13’), Γουόλτερς (67’) και Ρόμπι Κιν (71’, 88’ πέν.) συνέτριψε τους γηπεδούχους Εσθονούς με 4-0.

Περισσότερο αμφίρροπα είναι τα υπόλοιπα δύο ζευγάρια. Βοσνία και Πορτογαλία άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 0-0 στη Ζένιτσα και ίσως το μεταξύ τους ματς στη Λισαβόνα να είναι το πιο ενδιαφέρον, αφού στο τέταρτο μπαράζ η Τσεχία νίκησε με 2-0 το Μαυροβούνιο στην Πράγα και έχει σαφές - αν και όχι αδιαμφισβήτητο - προβάδισμα.

Οι ρεβάνς των play-off θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τρίτη (15/11). Οι τέσσερις νικητές των ζευγαριών θα ακολουθήσουν τις υπόλοιπες 12 ομάδες που έχουν προκριθεί (Ελλάδα, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, Δανία, Ισπανία ως πρώτες, Σουηδία ως καλύτερη δεύτερη και Πολωνία, Ουκρανία ως διοργανώτριες) στην κλήρωση της 2ας Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v