Ξεκινά η συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης

Με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Λουκά Παπαδήμο αρχίζει σήμερα το απόγευμα στις 19.00, η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

  • Ant1
Ξεκινά η συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης

Με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, αρχίζει σήμερα το απόγευμα στις 19.00, η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με ονομαστική ψηφοφορία.

Ο πρωθυπουργός είχε το Σάββατο συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για την κατάσταση της οικονομίας και την προετοιμασία για την εκταμίευση της 6ης δόσης, αλλά και ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ο Λ. Παπαδήμος είχε επίσης συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ενόψει και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Ν. Σαρκοζί.

Σαρκοζί και Μέρκελ επισήμαναν στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας «την επείγουσα ανάγκη της πλήρους και ολοκληρωτικής εφαρμογής όλων των δεσμεύσεων» που έχουν αναληφθεί από την Αθήνα, κυρίως εκείνων που περιέχονται στη συμφωνία της 27ης  Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το μέγαρο των Ηλυσίων.

«Η καταβολή της επόμενης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης θα μπορέσει να γίνει μόνο όταν πραγματοποιηθεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», προσθέτει η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνικές επαφές με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v