Απειλή για τις ΗΠΑ η ευρωκρίση

Ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας χαρακτήρισε την κρίση χρέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα για την απασχόληση θα προσφέρει ασφάλεια έναντι άλλων κινδύνων. «Σαφώς η Ευρώπη είναι μια τρομερή ανησυχία», τόνισε ο Άλαν Κρούγκερ, πρόεδρος του Συμβο

  • Ant1
Απειλή για τις ΗΠΑ η ευρωκρίση

Ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας χαρακτήρισε την κρίση χρέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα για την απασχόληση θα προσφέρει ασφάλεια έναντι άλλων κινδύνων.

«Σαφώς η Ευρώπη είναι μια τρομερή ανησυχία», τόνισε ο Άλαν Κρούγκερ, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου, μιλώντας σε συνέδριο για διευθύνοντες συμβούλους που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα The Wall Street Journal, προσθέτοντας ότι είναι «σημαντικό (οι Ευρωπαίοι) να ενεργήσουν γρήγορα» για να εφαρμόσουν ένα σχέδιο επίλυσης της κρίσης χρέους.

Την ίδια ώρα, έρευνα της Federal Reserve Bank του Σαν Φρανσίσκο βλέπει πιθανότητες άνω του 50% για εκδήλωση ύφεσης στις αρχές του 2012 εξαιτίας της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

«Η λογική λέει ότι η εύθραυστη αμερικανική οικονομία δεν θα αντέξει εύκολα την αναταραχή που έρχεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού […] Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης είναι πιθανό να βυθίσει τις ΗΠΑ σε νέα ύφεση», αναφέρει η έκθεση των οικονομολόγων της κεντρικής τράπεζας.

Οι πιθανότητες να διολισθήσει σε ύφεση η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v