Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύλληψη για ψευδή απειλητικά sms

Με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω sms διώκεται από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 41χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει στείλει από το κινητό του γραπτά μηνύματα στο τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης για τοποθέτηση ωρολογιακής βόμβας στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο εν λόγω είχε κάνει χρήση του συστήματος αποστολής sms «ΕΡΜΗΣ» που χρησιμοποιεί η Άμεση Δράση Αττικής για άτομα με

  • Ant1
Σύλληψη για ψευδή απειλητικά sms

Με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω sms διώκεται από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 41χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει στείλει από το κινητό του γραπτά μηνύματα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τοποθέτηση ωρολογιακής βόμβας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο εν λόγω είχε κάνει χρήση του συστήματος αποστολής sms «ΕΡΜΗΣ» που χρησιμοποιεί η Άμεση Δράση Αττικής για άτομα με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να απειλήσει με τοποθέτηση ωρολογιακής βόμβας από δήθεν οργάνωση στο Μαξίμου. Η έρευνα που διεξήχθη κατέδειξε ότι τα μηνύματα είχαν σταλεί από τη Θεσσαλονίκη, ενώ αποκαλύφθηκε πως εστάλησαν μέσω της τηλεφωνικής του σύνδεσης.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικής Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 41χρονου, όπου εντόπισε την κάρτα SIM της σύνδεσής του και δύο κινητά τηλέφωνα στη μνήμη των οποίων εντοπίστηκαν και τα απειλητικά μηνύματα. Ωστόσο, ο εν λόγω δεν συνελήφθη, αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v