Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Νίκη της δημοκρατίας η κυβέρνηση συνεργασίας»

Νίκη της δημοκρατίας χαρακτήρισε τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. «Το γεγονός ότι τα κόμματα μπόρεσαν να παραμερίσουν υπαρκτές διαφορές αποτελεί νίκη της δημοκρατίας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως θα επιθυμούσε τη συμμετοχή κι άλλων κομμάτων στο κυβερνητικό σχήμα.

  • Ant1
«Νίκη της δημοκρατίας η κυβέρνηση συνεργασίας»

Νίκη της δημοκρατίας χαρακτήρισε τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

«Το γεγονός ότι τα κόμματα μπόρεσαν να παραμερίσουν υπαρκτές διαφορές αποτελεί νίκη της δημοκρατίας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως θα επιθυμούσε τη συμμετοχή κι άλλων κομμάτων στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, αν η Ελλάδα είναι σήμερα όρθια και απολαμβάνει την αλληλεγγύη των εταίρων το χρωστά στην πολιτική της κυβέρνησής του, ενώ ζήτησε την πλήρη εφαρμογή όλων των αποφάσεων, διότι αν κάτι τέτοιο δεν γίνει η χώρα μας κινδυνεύει να φύγει από την Ευρωζώνη και οι οικονομίες των πολιτών να χαθούν.

Αφού ευχαρίστησε τους Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως «όλοι βάλαμε νερό στο κρασί μας», ενώ κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ακούει τις ακραίες φωνές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κανένας δεν έχασε, η Ελλάδα βγαίνει πιο κερδισμένη και πιο δυνατή». «Αυτό ας αποτελέσει μάθημα για το μέλλον», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «δεν θα πάψω να μάχομαι για την ενότητά μας» και έστειλε μήνυμα προς όσους αμφισβητούν τους θεσμούς ότι «δεν θα σταματήσω να παλεύω για τη μεγαλύτερη δυνατή έκφραση και τη συμμετοχή τους».

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τον Λουκά Παπαδήμο «πρωθυπουργό ικανό και αποτελεσματικό για το δύσκολο έργο που όλοι έχουμε μπροστά μας. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία. Η αρχή έγινε, αλλά πρέπει να έχει συνέχεια. Το πρώτο βήμα έγινε, αλλά το βήμα αυτό πρέπει να εξασφαλίσει και το μείζον: να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου και όσα απορρέουν από αυτά. Φυσικά και η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων το 2012».

Για τους εταίρους, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως και αυτοί «θέλουν να πετύχουμε, να απεξαρτηθούμε από τα δανεικά τους […] να ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους έναν αξιόπιστο εταίρο, πράγμα αυτονόητο που πρωτίστως θα εγγυηθούμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v