Μπαρόζο: Μεγαλύτερη δέσμευση για την επίλυση της κρίσης

Η ζώνη του ευρώ αντιμετωπίζει μια συστημική κρίση για την επίλυση της οποίας θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη δέσμευση από όλες τις χώρες, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Πραγματικά τώρα αντιμετωπίζουμε μια αληθινή συστημική κρίση η οποία απαιτεί ισχυρότερη δέσμευση από όλους και μπορεί να απαιτήσει συμπληρωματικά και σημαντικά μέτρα», τόνισε ο Μπαρόζο μιλώντας στο

  • Ant1
Μπαρόζο: Μεγαλύτερη δέσμευση για την επίλυση της κρίσης

Η ζώνη του ευρώ αντιμετωπίζει μια συστημική κρίση για την επίλυση της οποίας θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη δέσμευση από όλες τις χώρες, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 
 
«Πραγματικά τώρα αντιμετωπίζουμε μια αληθινή συστημική κρίση η οποία απαιτεί ισχυρότερη δέσμευση από όλους και μπορεί να απαιτήσει συμπληρωματικά και σημαντικά μέτρα», τόνισε ο Μπαρόζο μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Ο Μπαρόζο επισήμανε πως απαιτείται βαθύτερη οικονομική ενσωμάτωση ανάμεσα στις 17 χώρες της ευρωζώνης, χωρίς όμως να βρεθούν σε μειονεκτική θέση τα άλλα δέκα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
Επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν διευκρίνισε πως τα νέα μέτρα δημοσιονομικής επιτήρησης των χωρών της ευρωζώνης και των οικονομικών τους στόχων θα ισχύσουν από τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v