Σόιμπλε: Θέλει να «κλείσει» φέτος η συμφωνία για Ελλάδα

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε την Τετάρτη ότι επιθυμία του είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη σύναψη του νέου δανείου προς την Ελλάδα εντός του 2011. Ο κ. Schaeuble υποστήριξε επίσης ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κεφάλαια στο ΔΝΤ, ενώ είναι πρόθυμη να συζητήσει και για διεύρυνση του ρόλου του Ταμείου, μεταδίδει το Reuters.

  • Ant1
Σόιμπλε: Θέλει να «κλείσει» φέτος η συμφωνία για Ελλάδα

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε την Τετάρτη ότι επιθυμία του είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη σύναψη του νέου δανείου προς την Ελλάδα εντός του 2011.

Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε επίσης ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κεφάλαια στο ΔΝΤ, ενώ είναι πρόθυμη να συζητήσει και για διεύρυνση του ρόλου του Ταμείου, μεταδίδει το Reuters.

Eιδικότερα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να συζητήσει την ενίσχυση του Ταμείου μέσω "ειδικών τραβηχτικών δικαιωμάτων" ή με τη σύναψη διμερών δανείων.

Ο κ. Σόιμπλε άφησε να εννοηθεί ότι η σύναψη διμερών δανείων θα αφορά τελικά την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

"Είμαστε διατεθειμένοι να αυξήσουμε τα κεφάλαια του ΔΝΤ μέσω διμερών δανείων. Όπως είναι φυσικό θα πρέπει να συζητηθούν οι λεπτομέρειες. Λογικά, θα αφορά τελικά τις κεντρικές τράπεζες.

Αν το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να διευρύνει την ελευθερία δράσης του, αυξάνοντας τα ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα, τότε είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε" δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ιταλία για εισαγωγή σε πρόγραμμα διάσωσης.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε επίσης ότι οι ευρωπαϊοι υπουργοί έχουν συμφωνήσει για τις εθνικές εγγυήσεις που θα πάρουν οι ευρωτράπεζες αλλά και ότι υπάρχουν τα μέσα να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των κρατών στην πρωτογενή αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2012 και αρκετά περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v