Ελληνική ομάδα κρούσης κατά της γραφειοκρατίας

Με τη δίνη στον ωκεανό της ελληνικής γραφειοκρατίας να απειλεί να παρασύρει στο βυθό τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, η κομισιόν προσπαθεί να δημιουργήσει το απαραίτητο σωσίβιο. Κλειδί η παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις περιφέρειες, για να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, παρακάμπτοντας την  κεντρική κυβέρνηση. Έτσι θα επιταχυνθούν έργα όπως οι εγκαταστάσεις αφαλάτωσης στα νησιά που σήμερα για την έναρξη τ

  • Ant1
Ελληνική ομάδα κρούσης κατά της γραφειοκρατίας

Με τη δίνη στον ωκεανό της ελληνικής γραφειοκρατίας να απειλεί να παρασύρει στο βυθό τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, η κομισιόν προσπαθεί να δημιουργήσει το απαραίτητο σωσίβιο.

Κλειδί η παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις περιφέρειες, για να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, παρακάμπτοντας την  κεντρική κυβέρνηση. Έτσι θα επιταχυνθούν έργα όπως οι εγκαταστάσεις αφαλάτωσης στα νησιά που σήμερα για την έναρξη τους απαιτούνται τουλάχιστον 22 υπουργικές αποφάσεις.

Στις Βρυξέλλες προωθείται ταχύτατα η πρόταση ελλήνων ευρωβουλευτών να χτιστεί μια γέφυρα απευθείας επικοινωνίας των περιφερειών με τα κοινοτικά όργανα. Στόχος είναι να απαλειφθούν τα εμπόδια που συνήθως προκύπτουν από το κεντρικό κράτος.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ομάδας κρούσης κατά της γραφειοκρατίας με 400 Έλληνες εμπειρογνώμονες με πολυετή θητεία στις Βρυξέλλες, που θα εγκατασταθούν άμεσα στις περιφέρειες για τουλάχιστον 2 χρόνια. Θα αναλάβουν συμβουλευτικό ρόλο και ταυτόχρονα θα αποτελέσουν τον σύνδεσμο των αιρετών με τα ευρωπαϊκά όργανα.

Ο χρόνος άλλωστε πιέζει ασφυκτικά όπως επισήμανε ο Χορστ Ρέιχενμπαχ προς τους έλληνες περιφερειάρχες κατά το τριήμερο φροντιστήριο που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από τους βουλευτές Γιώργο Χατζημαρκάκη και Γιώργο Σταυρακάκη. Σημειώθηκε μάλιστα ότι απαιτούνται επιδόσεις ρεκόρ, και όχι καθυστερήσεις όπως αυτές που καταγράφονται στην εκταμίευση των προκαταβολών για την έναρξη ενός έργου, διάστημα που ξεπερνά τις 600 ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v