Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τα εμβάσματα

Χιλιάδες Έλληνες που φυγάδευσαν, μέσω εμβασμάτων, σε τράπεζες του εξωτερικού, δισεκατομμύρια ευρώ στη διετία 2009 - 2011 έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κανένας από αυτούς δεν έχει κληθεί για να δώσει εξηγήσεις. Από τα πιο τρανταχτά λαβράκια είναι ένας επιχειρηματίας από την επαρχία, με καταθέσεις 50 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και 18 άνεργοι μεν, αλλά με πλούσιες

  • Ant1
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τα εμβάσματα

Χιλιάδες Έλληνες που φυγάδευσαν, μέσω εμβασμάτων, σε τράπεζες του εξωτερικού, δισεκατομμύρια ευρώ στη διετία 2009 - 2011 έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κανένας από αυτούς δεν έχει κληθεί για να δώσει εξηγήσεις.

Από τα πιο τρανταχτά λαβράκια είναι ένας επιχειρηματίας από την επαρχία, με καταθέσεις 50 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και 18 άνεργοι μεν, αλλά με πλούσιες καταθέσεις στο εξωτερικό.

Όπως εξήγησαν στο «Έθνος της Κυριακής» πηγές του ΣΔΟΕ οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν με βάση τα μεγαλύτερα ποσά, ενώ όσο θα συνεχίζεται η έρευνα τόσο θα κατεβαίνει σε μικρότερα ποσά εμβασμάτων ο έλεγχος των φορολογουμένων.

Σε εκκρεμότητα παραμένει, την ίδια ώρα, το ζητούμενο των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, αφού αδιευκρίνιστο είναι σε ποιο καθεστώς θα υπαχθούν και συγκεκριμένα ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί για τη φορολόγησή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v