Εκπνέει η προθεσμία για τα στοιχεία υπαλλήλων

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, να αποστείλουν αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας ή αποχώρησαν με οικειοθελή συνταξιοδότηση. Εν τω μεταξύ, νέο τοπίο διαμορφώνεται στον δημόσιο τομέα με την εφαρμογή για πρώτη φορά του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας. Οι νέες ρυθμίσ

  • Ant1
Εκπνέει η προθεσμία για τα στοιχεία υπαλλήλων

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, να αποστείλουν αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας ή αποχώρησαν με οικειοθελή συνταξιοδότηση.

Εν τω μεταξύ, νέο τοπίο διαμορφώνεται στον δημόσιο τομέα με την εφαρμογή για πρώτη φορά του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας. Οι νέες ρυθμίσεις αγγίζουν μεταξύ άλλων μόνιμους αλλά και αορίστου χρόνου υπαλλήλους, που βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος.

Ρόλο-κλειδί διαδραματίζουν η ημερομηνία πρόσληψης του υπαλλήλου (δηλαδή αν είναι πριν ή μετά το 1983) αλλά και τα έτη ασφάλισης. Για παράδειγμα η εφεδρεία αφορά εργαζόμενους, που θα συμπληρώσουν 35 έτη ασφάλισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v