Χάος με την εφαρμογή της εφεδρείας

Χαοτική παραμένει η εικόνα από την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας, σε οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Συμπληρώνεται σχεδόν μια εβδομάδα, αφότου άρχισε η απομάκρυνση του πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά τα συναρμόδια υπουργεία ακόμη δεν μπορούν να δώσουν ακριβείς αριθμούς, πόσοι είναι εκείνοι που αποχώρησαν. Ελάχιστες όμως ήταν και οι δημόσιες υπηρεσίες, που έδωσαν αναλυτικούς καταλόγους με όσους μ

  • Ant1
Χάος με την εφαρμογή της εφεδρείας

Χαοτική παραμένει η εικόνα από την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας, σε οργανισμούς του δημόσιου τομέα.

Συμπληρώνεται σχεδόν μια εβδομάδα, αφότου άρχισε η απομάκρυνση του πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά τα συναρμόδια υπουργεία ακόμη δεν μπορούν να δώσουν ακριβείς αριθμούς, πόσοι είναι εκείνοι που αποχώρησαν.

Ελάχιστες όμως ήταν και οι δημόσιες υπηρεσίες, που έδωσαν αναλυτικούς καταλόγους με όσους μπήκαν σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία ή βγήκαν στη σύνταξη οικειοθελώς.

Οι νέες ρυθμίσεις αγγίζουν μεταξύ άλλων μόνιμους αλλά και αορίστου χρόνου υπαλλήλους, που βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος.

Ρόλο-κλειδί διαδραματίζουν η ημερομηνία πρόσληψης του υπαλλήλου (δηλαδή αν είναι πριν ή μετά το 1983) αλλά και τα έτη ασφάλισης. Για παράδειγμα η εφεδρεία αφορά εργαζόμενους, που θα συμπληρώσουν 35 έτη ασφάλισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v