Δακρυγόνα και μολότωφ στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων σε επιθέσεις με μολότωφ και πέτρες από δεκάδες κουκουλοφόρους.

Δακρυγόνα και μολότωφ στο κέντρο της Αθήνας
Επεισόδια σημειώθηκαν στη δεύτερη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα για την επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λίγες ώρες μετά τις συγκρούσεις έξω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι διαδηλωτές ντυμένοι στα μαύρα, πέταξαν βόμβες μολότωφ και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Η κυκλοφορία δεν επιτρέπεται στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, βασ. Αμαλίας από Ξενοφώντος, βασ. Σοφίας από Σέκερη, Πατησίων από Χαλκοκονδύλη και Πειραιώς από Κολωνού.

Νωρίτερα, η πρώτη πορεία ξεκίνησε ήρεμα από τα Προπύλαια με τη συμμετοχή περίπου 1.000-1.500 μαθητών οι οποίοι έφτασαν μέχρι το κτίριο τη Βουλής. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ οι κλούβες των ΜΑΤ ήταν σταθμευμένες στη Σταδίου και έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος.

Ο κύριος όγκος της πορείας επέστρεψε μετά την ολοκλήρωση της στα Προπύλαια από όπου είχε ξεκινήσει.

Νεαροί κουκουλοφόροι μαθητές οι οποίοι αποκόπηκαν από την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, πλησίασαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με ομάδες των ΜΑΤ που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν.

Στη σύγκρουση που ακολούθησε μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη οι νεαροί εκτός από βόμβες μολότοφ εκσφενδόνιζαν βροχή από νεράτζια, πέτρες, καδρόνια, κομμάτια μάρμαρο, ακόμη και δυναμιτάκια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και προσπάθησαν να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους προς την κάτω πλευρά της πλατείας και προς την Πανεπιστημί

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v