Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάκαμψη τώρα» ζήτησε ο Αν. Σαμαράς

Το μήνυμα για άμεση ανάκαμψη και ανάπτυξη έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό γιατί δίνουμε προτεραιότητα στο να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας «ότι τα μέτρα του προϋπολογισμού δεν αποφασίζονται εδώ σήμερα». «Έχουν ψηφιστεί από το μεσοπρόθεσμο και από το

  • Ant1
«Ανάκαμψη τώρα» ζήτησε ο Αν. Σαμαράς

Το μήνυμα για άμεση ανάκαμψη και ανάπτυξη έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό γιατί δίνουμε προτεραιότητα στο να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας «ότι τα μέτρα του προϋπολογισμού δεν αποφασίζονται εδώ σήμερα». «Έχουν ψηφιστεί από το μεσοπρόθεσμο και από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από δύο μήνες», τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε ανάκαμψη εδώ και τώρα και επανέλαβε τη διαφωνία του στα σκληρά μέτρα λιτότητας που οδηγούν στην ύφεση. «Τα χαράτσια πρέπει να σταματήσουν», είπε και πρόσθεσε ότι «με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα». Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για απευθείας ενίσχυση της ρευστότητας, μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

«Ας δούμε που βρισκόμαστε σήμερα και πως θα επιβιώσουμε μέσα σε αυτή την καταιγίδα που κινδυνεύει να σαρώσει τα πάντα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στην αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη και έξω από αυτή, καθώς και στις κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Αναφορικά με την μεταβατική, όπως τη χαρακτήρισε, κυβέρνηση Παπαδήμου, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι δεν είναι συγκυβέρνηση. Τη στηρίζουμε για να πετύχει τους στόχους που της έχουν ανατεθεί, δήλωσε και πρόσθεσε: «δεν δίνουμε συγχωροχάρτι για τις αμαρτίες της προηγούμενης κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v