Σύγκρουση Μανωλά με Κωστένογλου - σε απολογία ο νεαρός

Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, αλλά ένα επεισόδιο με ασήμαντη αφορμή μεταξύ του προπονητή της ομάδας Νίκου Κωστένογλου και του Κώστα Μανωλά ήρθε να ρίξει σκιές στο καλό κλίμα που υπήρχε στα Σπάτα, μόλις τρεις ημέρες πριν το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Νίκος Κωστένογλου αναγκάστηκε την Τε

  • Ant1
Σύγκρουση Μανωλά με Κωστένογλου - σε απολογία ο νεαρός

Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, αλλά ένα επεισόδιο με ασήμαντη αφορμή μεταξύ του προπονητή της ομάδας Νίκου Κωστένογλου και του Κώστα Μανωλά ήρθε να ρίξει σκιές στο καλό κλίμα που υπήρχε στα Σπάτα, μόλις τρεις ημέρες πριν το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Όλα συνέβησαν όταν ο νεαρός αμυντικός επέμεινε στην προπόνηση της Τετάρτης να εκτελέσει πέναλτι που ο Κωστένογλου είχε ζητήσει να εκτελέσει ο Δημήτρης Σιαλμάς. Αντιδρώντας στην εντολή του προπονητή, ο Μανωλάς ζήτησε το λόγο από τον προπονητή του, ρωτώντας τον «δηλαδή, αν το Σάββατο κερδίσουμε πέναλτι, θα το εκτελέσει ο Δημήτρης;».

Η αντίδραση του παίκτη πυροδότησε την έκρηξη του 41χρονου τεχνικού που στράφηκε εναντίον του, υπενθυμίζοντάς του πως «Εγώ είμαι ο προπονητής και τις εντολές εδώ τις δίνω εγώ» και διώχνοντάς τον από την προπόνηση. Στην άρνηση του Μανωλά να αποχωρήσει, ο Νίκος Κωστένογλου εξερράγη ακόμη περισσότερο: «Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Θα σε ρωτάμε για όλα; Μήπως και για το αν θες να έρθεις στην προπόνηση;». Ωστόσο, με την ανταπάντησή του ο παίκτης έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά: «Αύριο δεν θα έρθω!».

Λίγο αργότερα και στα αποδυτήρια, οι αρχηγοί της ομάδας Τραϊανός Δέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος και Παντελής Καφές έβαλαν «χέρι» στον 20χρονο παίκτη, τονίζοντάς του πως το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι προϊόν δύσκολων προσπαθειών, δεδομένων των αρνητικών συνθηκών που υπάρχουν στην ΠΑΕ (διοικητικό αδιέξοδο, απλήρωτοι εργαζόμενοι κλπ). Έπειτα από τις πιέσεις που δέχτηκε, ο Μανωλάς συναντήθηκε με τον Κωστένογλου και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Ωστόσο, ο Καβαλιώτης τεχνικός, ο οποίος είναι υπέρ της «σιδηράς» πειθαρχίας εντός των αποδυτηρίων παρέπεμψε τον αμυντικό να απολογηθεί την Πέμπτη ενώπιον της διοίκησης για τη συμπεριφορά του, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του στον αγώνα του Σαββάτου. Πληροφορίες από τα Σπάτα αναφέρουν πως το περιστατικό της Τετάρτης δεν είναι μεμονωμένο και πως ο νεαρός παίκτης έχει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό δώσει δικαιώματα με συμπτώματα απειθαρχίας.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Νίκος Κωστένογλου αναγκάστηκε την Τετάρτη να προσθέσει και το όνομα του Παναγιώτη Λαγού στη λίστα με τους απόντες, αφού οι ενοχλήσεις που νιώθει στον αστράγαλο ο αριστερός μέσος της ΑΕΚ δεν έχουν υποχωρήσει. Ο Λαγός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα που περιελάμβανε, όπως κι εκείνο του Γκούντγιονσεν, ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Δεδομένο θεωρείται επίσης ότι από το σαββατιάτικο παιχνίδι θα απουσιάσουν ο Τραϊανός Δέλλας (θλάση), ο Φαμπιάν Βάργκας και ο Λεονάρντο που έκαναν φυσιοθεραπεία, καθώς και οι Λυμπερόπουλος και Καφές που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

Τέλος, ο Νίκος Κωστένογλου ανακοίνωσε στους παίκτες το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων διακοπών τους που περιλαμβάνει τετραήμερο ρεπό μετά το ματς για το Κύπελλο με την Καλαμάτα στις 22 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v