Στο επίκεντρο ο συνεδριακός τουρισμός

Η σημασία και η ιδιαίτερη συμβολή του συνεδριακού τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας, ήταν το θέμα του συνεδρίου που διοργάνωσε ο ελληνικός σύνδεσμος επαγγελματιών οργανωτών συνεδρίων. Τη στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι κάθε σύνεδρος αφήνει 5 φορές περισσότερα χρήματα από ότι οποιοσδήποτε τουρίστας, η χώρα μας προβλέπεται ότι θα χάσει το 2012, το 50% των διοργανώσεων, σε σχέση με το 2011.

  • Ant1
Στο επίκεντρο ο συνεδριακός τουρισμός

Η σημασία και η ιδιαίτερη συμβολή του συνεδριακού τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας, ήταν το θέμα του συνεδρίου που διοργάνωσε ο ελληνικός σύνδεσμος επαγγελματιών οργανωτών συνεδρίων.

Τη στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι κάθε σύνεδρος αφήνει 5 φορές περισσότερα χρήματα από ότι οποιοσδήποτε τουρίστας, η χώρα μας προβλέπεται ότι θα χάσει το 2012, το 50% των διοργανώσεων, σε σχέση με το 2011.

Η έλλειψη στρατηγικής πολιτικής αλλά κυρίως η κακή εικόνα που βγαίνει στο εξωτερικό για την Αθήνα και την Ελλάδα τρομοκρατεί τους διοργανωτές και μας καθιστά ανεπιθύμητο προορισμό.  

Την έλλειψη μητροπολιτικού συνεδριακού κέντρου που θα βάλει την Ελλάδα δυναμικά στο χάρτη του επαγγελματικού συνεδριακού τουρισμού καυτηρίασε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, από το βήμα του συνεδρίου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι σήμερα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα υποδομές για συνεδριακό και επαγγελματικό τουρισμό, υπάρχει υψηλής ποιότητας τεχνογνωσία και εμπειρία για την προσέλκυση, την οργάνωση και την υποστήριξη σχετικών εκδηλώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v