Γαλλικά ποδοσφαιρικά… θαύματα

Οι δύο Ολιμπίκ του γαλλικού ποδοσφαίρου έκλεψαν πολλά από τα ποδοσφαιρόφιλα βλέμματα αυτής της εβδομάδας. Την αρχή έκανε την Τρίτη στο Ντόρτμουντ η Μαρσέιγ, μετέτρεψε το εις βάρος της 2-0 σε υπέρ της 3-2, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» του Champions League, την οποία στέρησε από τον Ολυμπιακό. Το ποδοσφαιρικό… θαύμα είχε, όμως, και συνέχεια. Την Τετάρτη στο «Μαξιμίρ» του Ζάγκρεμπ η Λυών βρέ

  • Ant1
Γαλλικά ποδοσφαιρικά… θαύματα

Οι δύο Ολιμπίκ του γαλλικού ποδοσφαίρου έκλεψαν πολλά από τα ποδοσφαιρόφιλα βλέμματα αυτής της εβδομάδας. Την αρχή έκανε την Τρίτη στο Ντόρτμουντ η Μαρσέιγ, μετέτρεψε το εις βάρος της 2-0 σε υπέρ της 3-2, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» του Champions League, την οποία στέρησε από τον Ολυμπιακό.

Το ποδοσφαιρικό… θαύμα είχε, όμως, και συνέχεια. Την Τετάρτη στο «Μαξιμίρ» του Ζάγκρεμπ η Λυών βρέθηκε να χάνει στο 40’ με 1-0 από την Ντιναμό, όμως μέσα σε κάτι παραπάνω από μισή ώρα παιχνιδιού είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ υπέρ της. Ούτε 1-2, ούτε 1-3, αλλά 1-7 (!), καθώς η Λυών χρειαζόταν νίκη με πολλά γκολ για να περάσει στην επόμενη φάση.

Η ασυνήθιστη επίτευξη επτά τερμάτων μέσα σε 35 λεπτά οδήγησε τη ρυθμιστική αρχή διαδικτυακού στοιχηματισμού της Γαλλίας να διατάξει έρευνα αναφορικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μάλιστα, λάδι στη φωτιά της αμφιβολία έριξε και η κίνηση του αμυντικού Βίντα της Ντιναμό να κλείσει το μάτι στον Γκομίς μετά το 1-5, αλλά και να κάνει τη χειρονομία στο Γάλλο επιθετικό πως όλα πάνε… καλά!

Σαν αυτό να μην ήταν αρκετό για τον συγκεκριμένο παίκτη, βγήκε και στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που τον δείχνει έξω από πρακτορείο στοιχημάτων με κουπόνι ανά χείρας, ενώ ο προπονητής της Ντιναμό που πέρυσι της είχε χαρίσει το πρωτάθλημα, απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Όλα αυτά αυξάνουν τις υποψίες στον έτερο ενδιαφερόμενο Άγιαξ που έχασε 0-3 από τη Ρεάλ, είδε να του ακυρώνονται δύο γκολ και τελικά να μένει εκτός νυμφώνος.

Ωστόσο, η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο στον αγώνα του Ζάγκρεμπ που να δικαιολογεί έρευνα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της κροατικής ομάδας, σύμφωνα με την οποία ο χαρακτηρισμός του αγώνα ως ύποπτος είναι κακόβουλος και σκανδαλώδης.

Πέραν αυτού, συζητήσιμες ήταν και οι επιλογές του προπονητή της Μπάγερν Μονάχου Γιουπ Χάινκες στον αγώνα με τη Μάντεστερ Σίτι, όπου τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός ενδεκάδας με τη δικαιολογία πως ήταν άρρωστοι. Μήπως μέχρι το επόμενο ματς πρωταθλήματος με τη Στουτγκάρδη γίνουν όλοι καλά;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v