Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ορατά νέα μέτρα στον ορίζοντα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων, εάν δεν πιαστούν οι στόχοι του προγράμματος για φέτος άφησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο στόχος της ύφεσης δεν θα επιτευχθεί φέτος και το οικονομικό επιτελείο καλείται να τρέξει προκειμένου να κλείσει τις ανοιχτές «πληγές» στην οικονομία.

  • Ant1
Ορατά νέα μέτρα στον ορίζοντα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων, εάν δεν πιαστούν οι στόχοι του προγράμματος για φέτος άφησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο στόχος της ύφεσης δεν θα επιτευχθεί φέτος και το οικονομικό επιτελείο καλείται να τρέξει προκειμένου να κλείσει τις ανοιχτές «πληγές» στην οικονομία.

Μπορεί στις Βρυξέλλες να αποφάσισαν σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία στη χώρα μας, όμως οι μαύρες τρύπες παραμένουν με τα έσοδα και τις δαπάνες να καταποντίζονται και, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τότε είναι βέβαιο ότι το έλλειμμα φέτος θα εκτροχιαστεί.

Όλα αυτά θα αποτελέσουν το επίκεντρο της συζήτησης με τους επικεφαλής της τρόικας, που θα έρθουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Οι καθυστερήσεις και το Βατερλώ στα έσοδα αναμένεται να κυριαρχήσουν στον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, η οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει νέα μέτρα.

Επίσης, την επόμενη εβδομάδα καταφθάνουν στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, οι οποίοι θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, θα συμμετάσχει μαζί με τον κ. Χαν στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο με τον Υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.

Επίσης, θα παρακολουθήσει και τις εργασίες της 3ης Διάσκεψης των προέδρων των επιτροπών παρακολούθησης ΕΣΠΑ που οργανώνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης (ειδική γραμματεία ΕΣΠΑ 2007-2013) την Τετάρτη.

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ θα έχει επίσης κατ’ ιδίαν συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με τους υπουργούς Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη και Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Γιοχάνες Χαν, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, βασικός σκοπός της επίσκεψής του είναι να συμμετάσχει στη διάσκεψη για το ΕΣΠΑ. Το πρωί της Τετάρτης, πριν τη διάσκεψη, ο κ. Χαν θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι Χρυσοχοΐδης και Χαν θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Ευρωπαίος επίτροπος θα έχει επίσης συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης για να συζητήσουν θέματα της αρμοδιότητάς του. Την Τρίτη θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιάννη Μαγκριώτη και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v