Σύλληψη 54χρονου που λάμβανε «μαϊμού» επιδόματα

Για απάτη και πλαστογραφία συνελήφθη ένας 54χρονος από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Νίκαιας, ο οποίος παρουσιαζόταν ως πατέρας 19 παιδιών και λάμβανε «μαϊμού» επιδόματα. Συγκεκριμένα, ο 54χρονος, πρώην αστυνομικός, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα που κατάρτιζε ο ίδιος, όπως ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, πιστοποιητικά διαφόρων υπηρεσιών, πιστοποιητικά εργοδοτών, πλαστές σφραγίδες κλπ. εμφανιζόταν

  • Ant1
Σύλληψη 54χρονου που λάμβανε «μαϊμού» επιδόματα

Για απάτη και πλαστογραφία συνελήφθη ένας 54χρονος από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Νίκαιας, ο οποίος παρουσιαζόταν ως πατέρας 19 παιδιών και λάμβανε «μαϊμού» επιδόματα.

Συγκεκριμένα, ο 54χρονος, πρώην αστυνομικός, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα που κατάρτιζε ο ίδιος, όπως ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, πιστοποιητικά διαφόρων υπηρεσιών, πιστοποιητικά εργοδοτών, πλαστές σφραγίδες κλπ. εμφανιζόταν ως πατέρας 19 παιδιών και με αυτό τον τρόπο κατόρθωνε να λαμβάνει διάφορα επιδόματα από τα Ταμεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Επίσης, χρησιμοποιώντας τα ίδια πλαστογραφημένα έγγραφα εφοδιάσθηκε με βιβλιάρια του ΙΚΑ (ένα ατομικό και ένα οικογενειακό) καθώς και με ένα ατομικό βιβλιάριο της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών.
Το συνολικό ύψος των επιδομάτων που κατάφερε να αποσπάσει ο 54χρονος με αυτό τον τρόπο, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 σφραγίδες διαφόρων Υπηρεσιών, ένα πιστόλι κρότου λάμψης και πλήθος αυτοσχέδιων εγγράφων διαφόρων Υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v