
Εντείνονται οι προβληματισμοί για την εξεύρεση εναλλακτικών που θα οδηγήσουν στην ανάταση της εφεδρείας την ώρα που και επισήμως η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η μείωση του πληθυσμού στο δημόσιο μπορεί να επιτευχθεί και με απολύσεις-μέσω αξιολόγησης-υπαλλήλων.
Ωστόσο, στο προσκήνιο βρίσκονται διάφορα εφεδρικά σχέδια για την ανάταση της εφεδρείας. Ένα από αυτά προβλέπει την παράταση του υφιστάμενου σχεδίου για ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο. Λύση που ο Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε λανθασμένη, δεδομένων των πολιτικών ενεργού γήρανσης που ακολουθούνται όπως είπε στην Ευρώπη.
Στο τραπέζι βρίσκεται και η διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της σε κλάδους που εξαιρέθηκαν, όπως οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί του ΕΣΥ.
Στη συλλογιστική για ενίσχυση της εφεδρείας εντάσσεται και η πιθανότητα υπαγωγής στο νέο καθεστώς του προσωπικού των ζημιογόνων οργανισμών του δημοσίου. Εκείνο που αποκλείεται σε όλους τους τόνους είναι η συμπίεση του ηλικιακού κριτηρίου βασει του οποίου γίνεται σήμερα η επιλογή των αποχωρησάντων.
Εν τω μεταξύ, την αναδρομική ισχύ της εφεδρείας, προβλέπει πράξη νομοθετικού περιεχομένου του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτή μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι με διαδοχική ασφάλιση, που θα διαπιστωθεί μετά την 31.12.2011 ότι πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να προσυνταξιοδοτηθούν, θα μπαίνουν στην εφεδρεία αναδρομικά από την 1/1/2012.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin