Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τίτλοι τέλους για τον Ελευθερόπουλο

Την απόφαση να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. «Στα είκοσι χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας προσπάθησα να υπηρετήσω το ποδόσφαιρο με αξιοπρέπεια και με αξιοπρέπεια επιθυμώ να το αποχαιρετήσω», αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο πολύπειρος τερματοφύλακας. «Όσα έγιναν αυτό το καλοκαίρι "κατάφεραν" να παγώσουν ένα μεγάλο κομμάτι απ' την αγάπη

  • Ant1
Τίτλοι τέλους για τον Ελευθερόπουλο

Την απόφασή του να βάλει τέλος στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. «Στα είκοσι χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας προσπάθησα να υπηρετήσω το ποδόσφαιρο με αξιοπρέπεια και με αξιοπρέπεια επιθυμώ να το αποχαιρετήσω», αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο πολύπειρος τερματοφύλακας.

«Όσα έγιναν αυτό το καλοκαίρι "κατάφεραν" να παγώσουν ένα μεγάλο κομμάτι απ' την αγάπη μου γι αυτό κι επειδή, παρά τον επαγγελματισμό μου, το συναίσθημα πάντα με καθοδηγούσε, αποφάσισα να κλείσω τον κύκλο μου ως ποδοσφαιριστής», προσθέτει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, αναφερόμενος στα σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια.

Παράλληλα, ο 35χρονος πορτιέρο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στο χώρο του ποδοσφαίρου από κάποιο άλλο πόστο. «Ό,τι παραμένει μέσα μου ζωντανό θέλω να το κρατήσω άφθαρτο, ώστε να συνεχίσω να ζω αργότερα στο μαγικό κόσμο των γηπέδων με κάποια άλλη ιδιότητα», τονίζει και καταλήγει ευχαριστώντας τους ανθρώπους που συνεργάστηκε, αλλά και τον κόσμο που τον στήριξε.

«Αισθάνομαι ευλογημένος που για είκοσι χρόνια έκανα επάγγελμα το πάθος μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους περισσότερους από τους συμπαίκτες, προπονητές, προέδρους και γιατρούς, όλους τους φροντιστές και φυσικοθεραπευτές που συνεργάστηκα και φυσικά τον κόσμο που με στήριξε σε όλες μου τις στιγμές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος γνωστοποίησε την απόφαση του στην ΠΑΕ Πανιώνιος, η οποία τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο σύλλογο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Η απόφαση του πολύπειρου τερματοφύλακα να σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, είναι απόλυτα σεβαστή.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ θέλει να ευχαριστήσει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο για την συνεργασία που είχε με την ομάδα μας από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα και τονίζει πως αποτελεί τιμή για τον σύλλογο, που ένας ποδοσφαιριστής του βεληνεκούς του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, επέλεξε να κλείσει την πλούσια καριέρα του φορώντας την "κυανέρυθρη" φανέλα.

Το ήθος και ο χαρακτήρας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ταιριάζουν απόλυτα με την γενικότερη φιλοσοφία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και ως εκ τούτου θα θέλαμε να παραμείνει κοντά μας, από όποιο πόστο ο ίδιος επιθυμεί.
Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ προκειμένου να τιμήσει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, για την προσφορά του στην ομάδα και γενικότερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, προτίθεται να διοργανώσει φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο που θα ανταποκρίνεται στην αξία του».

Η καριέρα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου:

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος γεννήθηκε στις 07 Αυγούστου του 1976 και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Τη σεζόν 1994-95 προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα, χωρίς να αγωνιστεί σε κάποιο ματς, ενώ την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στην Προοδευτική, με την οποία αγωνίστηκε ως βασικός στη Β΄ Εθνική. Στη συνέχεια επέστρεψε στον Ολυμπιακό για 8 σεζόν, κατακτώντας 7 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που έφτασε ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999.

Τον Ιανουάριο του 2004 αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και δοκίμασε να αγωνιστεί στο εξωτερικό και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Στην Ιταλία έμεινε πέντε σεζόν, ως το 2009, και αγωνίστηκε στη Μεσίνα, την Άσκολι και τη Σιένα. Το 2005 αποκτήθηκε από τη Μίλαν, αλλά μετά τη θερινή προετοιμασία και τα φιλικά του καλοκαιριού δόθηκε δανεικός στη Ρόμα για μία σεζόν, χωρίς να αγωνιστεί σε κανένα ματς πρωταθλήματος, παρά μόνο σε αγώνες κυπέλλου.

Το 2009 αποφάσισε να επαναπατριστεί και εντάχθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, που επανήλθε στην Α΄ Εθνική. Το 2010 υπέγραψε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και το καλοκαίρι του 2011 στον Πανιώνιο με τον οποίο ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Κεφάλαιο Εθνική

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν βασικό μέλος της Εθνικής Ελπίδων, με την οποία έφτασε ως τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1998, ενώ το 1999 κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών. Ο Ελευθερόπουλος έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα σε ηλικία 23 ετών, στις 5 Φεβρουαρίου 1999, σε φιλικό αγώνα με το Βέλγιο (σκορ: 1-0) στη Λάρνακα.

Το τελευταίο του διεθνές παιχνίδι ήταν με τη Φινλανδία εκτός έδρας, όπου η Εθνική Ελλάδας γνώρισε τη συντριβή με 1-5. Ήταν το πρώτο ματς με τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v