ΗΠΑ: Στο +1,8% η ανάπτυξη στο Q3

Με ετήσιο ρυθμό 1,8% αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα προς τα κάτω στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη το γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης του ομοσπονδιακού κράτους. Οι εκτιμήσεις για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το Νοέμβριο έκαναν λόγο για ανάπτυξη 2%. Η παρούσα είναι η τρίτη και τελευταία μιας σειράς εκτιμήσεων σχετικά με το τρίτο τρίμηνο.

  • Ant1
ΗΠΑ: Στο +1,8% η ανάπτυξη στο Q3

Με ετήσιο ρυθμό 1,8% αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα προς τα κάτω στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη το γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης του ομοσπονδιακού κράτους.

Οι εκτιμήσεις για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το Νοέμβριο έκαναν λόγο για ανάπτυξη 2%. Η παρούσα είναι η τρίτη και τελευταία μιας σειράς εκτιμήσεων σχετικά με το τρίτο τρίμηνο.

Παρά την αναθεώρηση προς τα κάτω, το ποσοστό ανάπτυξης είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο του τριμήνου Απρίλιος-Ιούνιος, που ανερχόταν σε 1,3%. Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που εντάχθηκαν στους καταλόγους όσων λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τρεισήμισι ετών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 4.000, φθάνοντας τον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 364.000, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2008, σύμφωνα με το υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v