Καταγγελία από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Εννιακόσιοι επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008, που προορίζονταν να εργαστούν στο ΙΚΑ, καταγγέλλουν ότι ο διορισμός τους έχει μείνει στα χαρτιά. Υποστηρίζουν ότι τις θέσεις τους έχουν καταλάβει επιτυχόντες της Αγροτικής τράπεζας, παρότι από τον Μάρτιο του 2010 έχουν παγώσει οι διορισμοί όλων όσοι πέρασαν με επιτυχία τις διαδικασίες τού ΑΣΕΠ.

  • Ant1
Καταγγελία από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Εννιακόσιοι επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008, που προορίζονταν να εργαστούν στο ΙΚΑ, καταγγέλλουν ότι ο διορισμός τους έχει μείνει στα χαρτιά.

Υποστηρίζουν ότι τις θέσεις τους έχουν καταλάβει επιτυχόντες της Αγροτικής τράπεζας, παρότι από τον Μάρτιο του 2010 έχουν παγώσει οι διορισμοί όλων όσοι πέρασαν με επιτυχία τις διαδικασίες τού ΑΣΕΠ.

Σε ερώτησή του ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρει ότι παρά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της επιλογής των διοριστέων από το ΑΣΕΠ, περιέργως τέθηκε σε ισχύ ο ν. 3899/2010, όπου σύμφωνα με το άρθ. 12, κατ’ εξαίρεση του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις, προσλαμβάνονται άμεσα (έως 31.12.2011) στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι επιτυχόντες σε διαγωνισμό για την ΑΤΕ (προκήρυξη 9Κ/2008). Με αυτό τον τρόπο παρακάμπτονται οι διοριστέοι στο ΙΚΑ με βάσει τον προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, οι οποίοι είχαν επιλεγεί με προκαθορισμένα αντικειμενικά κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v