Αλαλούμ με τις επιστροφές φόρου

Το απόλυτο κομφούζιο με τις επιστροφές φόρων οδηγεί τους εμπόρους στα όρια νευρικής κρίσης. Με διαρροές το οικονομικό επιτελείο τη μία παγώνει τις επιστροφές και την άλλη τις ξεπαγώνει, αλλά μόνο για μικροποσά. Σε αυτό το νεφελώδες τοπίο το υπουργείο Οικονομικών εξαγγέλλει ηλεκτρονικό σύστημα επιστροφής φόρων για να πατάξει τη διαφθορά, αφού κάποιοι έμποροι διά τής γνωστής οδού τού γρηγορόσημου έπ

  • Ant1
Αλαλούμ με τις επιστροφές φόρου

Το απόλυτο κομφούζιο με τις επιστροφές φόρων οδηγεί τους εμπόρους στα όρια νευρικής κρίσης. Με διαρροές το οικονομικό επιτελείο τη μία παγώνει τις επιστροφές και την άλλη τις ξεπαγώνει, αλλά μόνο για μικροποσά.

Σε αυτό το νεφελώδες τοπίο το υπουργείο Οικονομικών εξαγγέλλει ηλεκτρονικό σύστημα επιστροφής φόρων για να πατάξει τη διαφθορά, αφού κάποιοι έμποροι διά τής γνωστής οδού τού γρηγορόσημου έπαιρναν τις επιστροφές στην ώρα τους.

Παράλληλα καθιερώνει αντικειμενικά κριτήρια στις επιστροφές φόρων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Τα αντικειμενικά κριτήρια θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στις αρχές του έτους στη Βουλή και θα τεθούν αμέσως σε ισχύ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου με επιστολή του στον γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Ιωάννη Καπελέρη, ζητεί την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων και τη στεγανοποίησή του από ενδεχόμενη διαφθορά.

Τα κριτήρια που θέτει το υπουργείο Οικονομικών για τις επιστροφές φόρου είναι:  Χρόνος υποβολής της αίτησης επιστροφών φόρων από το Δημόσιο, επιστροφές φόρων σε συνάρτηση με την αύξηση των εσόδων, οι παραβάσεις που έχει κάθε εταιρεία, συμψηφισμός των χρεών του οφειλέτη με επιστροφές φόρων, συμψηφισμός των χρεών των οφειλετών, όχι μόνο με την εφορία αλλά και μεταξύ περισσότερων φορέων του ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v