«Πόθεν έσχες» σε όλους τους φορολογούμενους

Έλεγχοι του υπ. Οικονομικών αποκάλυψαν προκλητικές καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που δεν δικαιολογούνται στα πόθεν έσχες 100 κρατικών λειτουργών. Ετσι δρομολογείται ρύθμιση για «πόθεν έσχες» σε όλους τους φορολογούμενους.

  • Ant1
«Πόθεν έσχες» σε όλους τους φορολογούμενους

Έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψαν προκλητικές καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που δεν δικαιολογούνται στα πόθεν έσχες 100 κρατικών λειτουργών κι έτσι δρομολογείται ρύθμιση για «πόθεν έσχες» σε όλους τους φορολογούμενους.

Με το νέο έτος, λοιπόν, όλοι θα πρέπει να δηλώνουν και να δικαιολογούν υποχρεωτικά ακίνητη και κινητή περιουσία, έως και τα έξοδα διαβίωσης, ταξίδια ή οι καταθέσεις εντός κι εκτός συνόρων, αλλιώς θα υπάρχουν πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για άλλους φόρους, ούτε για πρόστιμα, απαντούν μισθωτοί και επιτηδευματίες, ζητώντας οι έλεγχοι και οι φόροι να ξεκινήσουν πρώτα από τους ...έχοντες, που μέσω off-shore και καταθέσεων στο εξωτερικό μένουν στο απυρόβλητο.

Την ίδια ώρα, νέα κίνητρα και ευεργετήματα παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στους οφειλέτες του δημοσίου, προκειμένου να διευθετήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, τα οποία ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 42 δισ. ευρώ.

Στους οφειλέτες θα παρέχεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα ρύθμισης όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, η καταβολή των οφειλών σε 60 (μικρότερες) μηνιαίες δόσεις, γενναίες απαλλαγές των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v