Ικανοποίηση Σόιμπλε για τη συμφωνία Κίνας-Ιαπωνίας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τρίτη ότι η συμφωνία που συνήφθη ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία για τη χρήση των αντίστοιχων νομισμάτων τους συνηγορεί υπέρ μιας μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. «Η Ιαπωνία και η Κίνα μας εξέπληξαν στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων με την ανακοίνωση ενός συμφώνου για τα νομίσματά τους», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του

  • Ant1
Ικανοποίηση Σόιμπλε για τη συμφωνία Κίνας-Ιαπωνίας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τρίτη ότι η συμφωνία που συνήφθη ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία για τη χρήση των αντίστοιχων νομισμάτων τους συνηγορεί υπέρ μιας μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

«Η Ιαπωνία και η Κίνα μας εξέπληξαν στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων με την ανακοίνωση ενός συμφώνου για τα νομίσματά τους», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του σε ραδιοσταθμό προσθέτοντας πως «πρόκειται για εξελίξεις που δείχνουν ότι είναι καλό το γεγονός ότι έχουμε μια ενωμένη Ευρώπη».

Το Πεκίνο και το Τόκιο ανακοίνωσαν τη Δευτέρα μια σειρά οικονομικών συμφωνιών για να αναπτύξουν τη χρήση των αντίστοιχων νομισμάτων τους, του γιουάν και του γεν, στις διμερείς συναλλαγές τους.

Μπροστά σ' αυτού του τύπου τη συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στις κινεζικές και ιαπωνικές επιχειρήσεις να μειώσουν τα κόστη τους και να προστατευθούν από τους νομισματικούς κινδύνους που συνδέονται με τις διακυμάνσεις του αμερικανικού νομίσματος, «η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το κοινό νόμισμα είναι ο καλός δρόμος», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Ο ίδιος κάλεσε για μια ακόμη φορά τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης να διορθώσουν τα δημόσια οικονομικά τους. «Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v