Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκύκλιος για απασχόληση νέων με 600 ευρώ

Τη δυνατότητα να συνάψουν σύμβαση εργασίας, με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και μισθό 600 ευρώ έχουν οι άνεργοι νέοι ηλικίας έως 25 ετών. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η ρύθμιση αφορά νέους 18-25 ετών, ενώ η διάρκεια της σύμβασης δεν μπορεί να ξεπερνά τους 24 μήνες, ενώ ο μισθός θα είναι το 80% του κατώτερου μισθού της εθνικής συλλογικής σύμβασης.

  • Ant1
Εγκύκλιος για απασχόληση νέων με 600 ευρώ

Τη δυνατότητα να συνάψουν σύμβαση εργασίας, με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και μισθό 600 ευρώ έχουν οι άνεργοι νέοι ηλικίας έως 25 ετών.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η ρύθμιση αφορά νέους 18-25 ετών, ενώ η διάρκεια της σύμβασης δεν μπορεί να ξεπερνά τους 24 μήνες, ενώ ο μισθός θα είναι το 80% του κατώτερου μισθού της εθνικής συλλογικής σύμβασης.

Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν νέους με αυτή τη ρύθμιση είναι υποχρεωμένες να διατηρούν σταθερό αριθμό προσωπικού κατά τους τελευταίους τρεις μήνες πριν από τη σύναψη της σύμβασης και κατά τη διάρκειά της, ενώ δεν μπορούν να προβούν σε μείωση του προσωπικού που απασχολούν κατά τη διάρκεια ισχύος των συμβάσεων.

Στην εγκύκλιο του Γιώργου ΚΟυτρουμάνη αποσαφηνίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση. Στη σύμβαση ξεκαθαρίζεται ότι πρόκειται για εργασία απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, ότι πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι νέοι μπορούν να απασχολούνται πλήρως ή μερικώς και ότι η σύμβαση πρέπει να καταβληθεί αμέσως στον ΟΑΕΔ και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v