«Καίνε» τα νέα τεκμήρια

Πολλαπλό χτύπημα για τους συνεπείς μικρομεσαίους φορολογούμενους φέρνουν τα αυστηρότερα τεκμήρια διαβίωσης, που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2011. Κυρίως πλήττονται όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα, αλλά  διαθέτουν έστω ένα σπίτι ή ένα Ι.Χ. Περίπου 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι μόνο θα κληθούν να πληρώσουν χαράτσι για εισοδήματα σημαντικά μεγαλύτερα από εκείνα που δηλώνουν.

  • Ant1
«Καίνε» τα νέα τεκμήρια

Πολλαπλό χτύπημα για τους συνεπείς μικρομεσαίους φορολογούμενους φέρνουν τα αυστηρότερα τεκμήρια διαβίωσης, που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2011. Κυρίως πλήττονται όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα, αλλά  διαθέτουν έστω ένα σπίτι ή ένα Ι.Χ.

Περίπου 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι μόνο θα κληθούν να πληρώσουν χαράτσι για εισοδήματα σημαντικά μεγαλύτερα από εκείνα που δηλώνουν.

Επιπλέον, σε συνδυασμό και με την βουτιά του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλλουν, πολλοί για πρώτη φορά, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

Η συγκεκριμένη εισφορά θα υπολογίζεται όχι επί του δηλωθέντος, αλλά βάσει του τεκμαρτού εισοδήματος, που σε πολλές περιπτώσεις είναι εντυπωσιακά υψηλότερο των πραγματικών εσόδων, επιφέροντας μεγάλη επιβάρυνση, κυρίως στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες.

Ανάλογες με το ύψος των τεκμηρίων θα είναι και οι αποδείξεις που πρέπει να συνοδεύουν την φορολογική δήλωση.

Πάντως φαίνεται πως και πάλι υπάρχουν πολλά ανοιχτά παραθυράκια για όσους φοροφυγάδες κρύβουν μέρος των εισοδημάτων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v