Απεργούν φαρμακοποιοί και γιατροί

Κλειστά παραμένουν και σήμερα για δεύτερη ημέρα τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν και οι γιατροί μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους, ενώ σταμάτησαν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων. Το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 15%, μ

  • Ant1
Απεργούν φαρμακοποιοί και γιατροί

Κλειστά παραμένουν και σήμερα για δεύτερη ημέρα τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν και οι γιατροί μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους, ενώ σταμάτησαν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.

Το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 15%, με οριζόντια μείωση 1,5% επί της λιανικής τιμής των φαρμάκων και με επιπλέον κλιμακωτή μείωση 1,5%, σε φαρμακεία που ο μηνιαίος τζίρος τους είναι άνω των 40.000 ευρώ.

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και στον ιατρικό κλάδο με την λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς όπως υποστηρίζουν οι γιατροί καλούνται να συμμετάσχουν στο νέο φορέα, χωρίς να έχει διαμορφωθεί το σχετικό πλαίσιο.

Τετραήμερη πανιατρική πανελλαδική απεργία, έως και 5 Ιανουαρίου, κήρυξαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, (ΠΙΣ), οι γιατροί του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), ενώ σε πανελλαδική αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αναφέρει ότι τις συγκεκριμένες ημέρες οι γιατροί του ΕΣΥ, ειδικοί και ειδικευόμενοι, θα προσέρχονται και θα δηλώνουν παρόντες στην εργασία τους, θα αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά και θα εκτελούν όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, πλην εκείνων που αφορούν στη λειτουργία των τακτικών ιατρείων. Οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων, ειδικευμένοι και υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, θα τηρήσουν την ίδια πρακτική, παραμένοντας είτε στο ιατρείο ευθύνης τους είτε αποσυρόμενοι στο Κέντρο Υγείας που ανήκουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v