Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρόμος για τα νέα τεκμήρια διαβίωσης

Δυσβάσταχτο θα είναι το φορολογικό φορτίο του 2012 για εκατομμύρια πολίτες, που θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για ένα ακίνητο ή ένα αυτοκίνητα, ακόμη κι αν έχουν χαμηλά εισοδήματα. Οι συνεπείς φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν με δέος τα νέα τεκμήρια διαβίωσης που τίθενται σε ισχύ από φέτος, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του 2011.

  • Ant1
Τρόμος για τα νέα τεκμήρια διαβίωσης

Δυσβάσταχτο θα είναι το φορολογικό φορτίο του 2012 για εκατομμύρια πολίτες, που θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για ένα ακίνητο ή ένα αυτοκίνητα, ακόμη κι αν έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Οι συνεπείς φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν με δέος τα νέα τεκμήρια διαβίωσης που τίθενται σε ισχύ από φέτος, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του 2011.

Οι πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν το μειωμένο αφορολόγητο, τις περικοπές στις φοροαπαλλαγές, την έκτακτη εισφορά, αλλά και το ειδικό τέλος ακινήτων, παράλληλα με τα τεκμήρια-φωτιά.

Οι αυξήσεις στα τεκμήρια αγγίζουν το 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα, φτάνουν το 60% για πισίνες και εκτοξεύονται στο 200% για σκάφη αναψυχής.

Τα νέα τεκμήρια «καίνε» και απειλούν κυρίως χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που διαμένουν σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη κατοικία και διαθέτουν ένα αυτοκίνητο μικρό ή μεσαίου κυβισμού. Τα αυξημένα τεκμήρια σε συνδυασμό με το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ αναμένεται να οδηγήσουν στα ταμεία της εφορίας πάνω από 3.000.000 φορολογούμενους, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v