FED: Προβλέψεις για επίπεδο επιτοκίων

Η Fed αποφάσισε να αλλάξει πολιτική για την δημοσιοποίηση προβλέψεων για το επίπεδο των επιτοκίων, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης της 13ης Δεκεμβρίου που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη. Από τον Ιανουάριο, η Fed θα ανακοινώνει τις προβλέψεις κάθε μέλους της για το επίπεδο που θα πρέπει να βρεθούν τα επιτόκια στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Την ίδια ώρα, η Fed θα δημοσιοποιεί πότε κάποιο μέ

  • Ant1
FED: Προβλέψεις για επίπεδο επιτοκίων

Η Fed αποφάσισε να αλλάξει πολιτική για την δημοσιοποίηση προβλέψεων για το επίπεδο των επιτοκίων, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης της 13ης Δεκεμβρίου που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.

Από τον Ιανουάριο, η Fed θα ανακοινώνει τις προβλέψεις κάθε μέλους της για το επίπεδο που θα πρέπει να βρεθούν τα επιτόκια στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Την ίδια ώρα, η Fed θα δημοσιοποιεί πότε κάποιο μέλος πιστεύει ότι θα γίνει αύξηση των επιτοκίων.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά, μεγάλη μερίδα των αξιωματούχων της Fed εξέφρασε την άποψη ότι οι οικονομικές συνθήκες επιτρέπουν μια νέα πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της ανάπτυξης, καθώς η Ευρώπη αποτελεί σημαντική πηγή κινδύνου για την οικονομία.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη της Fed σημείωσαν ότι βλέπουν σημάδια βελτίωσης στην αγορά εργασίας και ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ εμφανίζουν αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

Η χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης δεν επηρεάστηκε από τα πρακτικά της Fed, με τον Dow και τον S&P να σημειώνουν κέρδη κοντά στο 1,70%.

Ο Βill Gross της Pimco σε μήνυμα του στο Twitter ανέφερε ότι τα πρακτικά της Fed υποδηλώνουν νέα ποσοτική χαλάρωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v