Γιούνκερ: Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα

Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιμένοντας ότι το πρόβλημα χρέους της χώρας μπορεί να αντιμετωπισθεί χωρίς να χρειασθεί η έξοδός της από την Ευρωζώνη. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό NDR, σημεία της οποίας αναμεταδίδει η οικονομική υπηρεσία "MarketWatch", ο

  • Ant1
Γιούνκερ: Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα

Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιμένοντας ότι το πρόβλημα χρέους της χώρας μπορεί να αντιμετωπισθεί χωρίς να χρειασθεί η έξοδός της από την Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό NDR, σημεία της οποίας αναμεταδίδει η οικονομική υπηρεσία "MarketWatch", ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, το οποίο έχουν αποφασίσει οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θα διαμορφωθούν τις επόμενες εβδομάδες, αφού η ελληνική κυβέρνηση ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων.

"Το 2012 είναι έτος κλειδί για το ευρώ", δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι "στο τέλος του έτους θα γίνει φανερό ότι πήραμε τις αποφάσεις που μας φέρνουν πιο κοντά στο στόχο μας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v