Παραμένει ο στόχος για 150.000 περικοπές στο δημόσιο

Ο στόχος της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά 150.000 άτομα μέχρι το 2015 παραμένει και θα επιτευχθεί μέσω συνταξιοδοτήσεων και μείωσης των νεοπροσλαμβανόμενων στα επίπεδα μόνο των πραγματικών αναγκών. Το παραπάνω επαναβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας με τον μόνιμο εκπρόσωπο στην Αθήνα του Διεθνο

  • Ant1
Παραμένει ο στόχος για 150.000 περικοπές στο δημόσιο

Ο στόχος της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά 150.000 άτομα μέχρι το 2015 παραμένει και θα επιτευχθεί μέσω συνταξιοδοτήσεων και μείωσης των νεοπροσλαμβανόμενων στα επίπεδα μόνο των πραγματικών αναγκών.

Το παραπάνω επαναβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας με τον μόνιμο εκπρόσωπο στην Αθήνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μπομπ Τράα παρουσία του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια.

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος και το ζήτημα της εφεδρείας, με τον κ. Ρέππα να επισημαίνει τη διαφωνία του με τα οριζόντια κριτήρια στην εφαρμογή του μέτρου, σημειώνοντας ότι δεν αποτελούν πολιτική επιλογής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, η συνάντηση διεξήχθη με πρωτοβουλία του Δημήτρη Ρέππα, «προκειμένου να εξεταστεί από κοινού η εξέλιξη της συνεργασίας με τον μηχανισμό στήριξης, ιδίως σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο». Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, εντός των ημερών αναμένεται η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, θέμα που επίσης συζητήθηκε, όπως και η συνεργασία του υπουργείου με την Task Force για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v