Μέσι, ο καλύτερος (και) του 2011

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2011 αναδείχθηκε ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι, ο οποίος κατέκτησε το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που στο παρελθόν είχαν πετύχει μόνο ο Γιόχαν Κρόιφ, ο Μάρκο φαν Μπάστεν και ο Μισέλ Πλατινί. Ο άσος της Μπαρτσελόνα με 47,88% των ψήφων άφησε δεύτερο τον Κριστιάνο Ρονάλντο (21,6%) της Ρεάλ Μαδρίτης και την τρίτη θέση κατέλαβε ο

  • Ant1
Μέσι, ο καλύτερος (και) του 2011

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2011 αναδείχθηκε ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι, ο οποίος κατέκτησε το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που στο παρελθόν είχαν πετύχει μόνο ο Γιόχαν Κρόιφ, ο Μάρκο φαν Μπάστεν και ο Μισέλ Πλατινί.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα με 47,88% των ψήφων άφησε δεύτερο τον Κριστιάνο Ρονάλντο (21,6%) της Ρεάλ Μαδρίτης και την τρίτη θέση κατέλαβε ο συμπαίκτης του Μέσι στη Μπαρτσελόνα Τσάβι (9,23%). Η τέταρτη θέση πήγε στον Ινιέστα και η πέμπτη στον Γουέιν Ρούνι.

«Ευχαριστώ την ομάδα, τους συμπαίκτες μου στην Μπαρτσελόνα και την εθνική Αργεντινής. Θέλω να μοιραστώ το βραβείο μου με τον Τσάβι. Ελπίζω να είμαι εδώ και του χρόνου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο βραχύσωμος και πολυτάλαντος ποδοσφαιριστής.

Καλύτερος προπονητής της χρονιάς που πέρασε αναδείχθηκε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Πέπε Γκουαρντιόλα με δεύτερο τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τρίτο τον Ζοζέ Μουρίνιο, ενώ το βραβείο για το καλύτερο γκολ της σεζόν πήρε ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ, ο οποίος, αν και πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Σάντος, ωστόσο αποτελεί «μήλον της έριδος» για τις δύο «αιώνιες» αντιπάλους του ισπανικού ποδοσφαίρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v