Επί τάπητος το θέμα των ταξί

Θέμα χρόνου είναι η παρουσίαση της νέας πρότασης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το άνοιγμα του κλάδου των ταξί που θα προβλέπει ότι νέες άδειες θα χορηγούνται μόνο μετά από μελέτη οποία θα αποδεικνύει ότι ο υφιστάμενος αριθμός αδειών δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μιας περιοχής. Η νέα πρόταση την οποία έχει καταρτίσει ο υπουργός κ. Βορίδης αποτελεί αντικείμενο διαβούλευ

  • Ant1
Επί τάπητος το θέμα των ταξί

Θέμα χρόνου είναι η παρουσίαση της νέας πρότασης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το άνοιγμα του κλάδου των ταξί που θα προβλέπει ότι νέες άδειες θα χορηγούνται μόνο μετά από μελέτη οποία θα αποδεικνύει ότι ο υφιστάμενος αριθμός αδειών δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μιας περιοχής.

Η νέα πρόταση την οποία έχει καταρτίσει ο υπουργός κ. Βορίδης αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης τόσο με τους ιδιοκτήτες ταξί, με τους εκπροσώπους των οποίων ο υπουργός Μεταφορών συναντάται αυτήν την ώρα, όσο και με την τρόικα, τα στελέχη της οποίας αναμένονται στην Αθήνα τις επόμενες μέρες. Η πρόταση στηρίζεται στη λογική της αξιολόγησης των περιβαλλοντικών και συγκοινωνιακών επιπτώσεων που θα έχει η έκδοση των νέων αδειών.

Όπως χαρακτηριστικά έχει τονίσει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «είναι καλύτερα να μελετήσουμε τις συγκοινωνιακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μετά να αποφασίσουμε τον αριθμό των αδειών, αν δηλαδή θα είναι τριάντα, αν θα είναι πέντε ή αν θα είναι μηδέν οι νέες οι άδειες που θα εκδοθούν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v