Fitch: Μόνο η ΕΚΤ μπορεί να σώσει το ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να πράξει περισσότερα προκειμένου να αποφύγει την «κατακλυσμιαία κατάρρευση του ευρώ» διαμηνύει η Fitch Ratings προτείνοντας συγκεκριμένα την αγορά κρατικών ομολόγων της Ιταλίας. Μιλώντας σε επενδυτές κατά την διάρκεια roadshow, ο David Riley, επικεφαλής κρατικής αξιολόγησης της Fitch, δήλωσε πως η κατάρρευση του ευρώ θα είναι καταστροφική και για την παγκόσμ

  • Ant1
Fitch: Μόνο η ΕΚΤ μπορεί να σώσει το ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να πράξει περισσότερα προκειμένου να αποφύγει την «κατακλυσμιαία κατάρρευση του ευρώ» διαμηνύει η Fitch Ratings προτείνοντας συγκεκριμένα την αγορά κρατικών ομολόγων της Ιταλίας.

Μιλώντας σε επενδυτές κατά την διάρκεια roadshow, ο David Riley, επικεφαλής κρατικής αξιολόγησης της Fitch, δήλωσε πως η κατάρρευση του ευρώ θα είναι καταστροφική και για την παγκόσμια οικονομία, αν και επεσήμανε πως δεν είναι το βασικό σενάριο προβλέψεων του οίκου αξιολόγησης.

«Το τέλος του ευρώ θα είναι κατακλυσμιαίο» δήλωσε ο κ. Riley και συμπλήρωσε: «Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι το ευρώ θα επιβιώσει εάν η Ιταλία δεν θα καταφέρει». Κάλεσε παράλληλα, την ΕΚΤ να ξεπεράσει τη διστακτικότητά της και να επιτρέψει στο EFSF να δανείζεται άμεσα από εκείνη. «Μπορεί το ευρώ να επιβιώσει χωρίς μεγαλύτερη εμπλοκή από την ΕΚΤ; Ειλικρινά νομίζουμε πως όχι» κατέληξε ο κ. Riley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v