Προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα ο Ρεν

Ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα στο βρετανικό δίκτυο BBC σε μία συζήτηση κατά την οποία δέχθηκε σκληρές ερωτήσεις λόγω και της διαφοροποίησης του Λονδίνου για τη νέα συνθήκη οικονομικής διακυβέρνησης. Ο κ. Ρεν εκτιμά ότι η Ευρώπη έχει πράξει ότι δυνατόν για να αποτρέψει την κρίση και θεωρεί ότι οι επόμενες δέκα ημέρες

  • Ant1
Προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα ο Ρεν

Ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα στο βρετανικό δίκτυο BBC σε μία συζήτηση κατά την οποία δέχθηκε σκληρές ερωτήσεις λόγω και της διαφοροποίησης του Λονδίνου για τη νέα συνθήκη οικονομικής διακυβέρνησης.

Ο κ. Ρεν εκτιμά ότι η Ευρώπη έχει πράξει ότι δυνατόν για να αποτρέψει την κρίση και θεωρεί ότι οι επόμενες δέκα ημέρες είναι πολύ κρίσιμες.

Ο ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε στην Ελλάδα λέγοντας ότι είπε ψέματα για τη  κατάσταση των οικονομικών της. «Η Ελλάδα δεν αποκάλυψε την αλήθεια για τα οικονομικά και δημοσιονομικά της το 2001 και έγινε δεκτή στο ευρώ… Όμως η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης».

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος εμφανίσθηκε αισιόδοξος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό κούρεμα, παρά το γεγονός ότι το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο. «Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε ότι αφορά την Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα φτάσουν στο τελικό τους στάδιο», τόνισε ο κ. Ρεν, ο οποίος εκτίμησε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για το PSI Plus θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχουν σημειώσει, όπως είπε, οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων με στόχο τη σταθεροποίηση των οικονομικών των χωρών της Ευρώπης εξέφρασε, από το Τόκιο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ανακοίνωσε ότι η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα νωρίτερα, λόγω της γενικής απεργία που έχει προκηρυχθεί στο Βέλγιο για εκείνη την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v