Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της, με την  πλειοψηφία των οικονομικών αναλυτών να αναμένει ότι θα αφήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της στο 1%. Μόνο 6 από τους 53 οικονομολόγους, οι οποίοι ρωτήθηκαν από το Bloomberg, περιμένουν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου της.

  • Ant1
Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της, με την  πλειοψηφία των οικονομικών αναλυτών να αναμένει ότι θα αφήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της στο 1%.

Μόνο 6 από τους 53 οικονομολόγους, οι οποίοι ρωτήθηκαν από το Bloomberg, περιμένουν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου της.

Η απόφαση της ΕΚΤ θα  ανακοινωθεί στις 14.45 (ώρα Ελλάδας) και λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Εν όψει της σχετικής ανακοίνωσης επικρατεί νευρικότητα στις αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν θα υπάρξουν ενδείξεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v