Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαδήμος: Πώς θα παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων

Η κυβέρνηση επιδιώκει να επεκτείνει το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής εισροών και εκροών καυσίμων στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, από τα διυλιστήρια μέχρι και τα πρατήρια διάθεσης καυσίμων, τόνισε ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑΟΣ για το λαθρεμπόριο καυσίμων.  Η εν λόγω αρμοδιότητα έχει αναληφθεί από τη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και τη ΓΓ Ενέργ

  • Ant1
Παπαδήμος: Πώς θα παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων

Η κυβέρνηση επιδιώκει να επεκτείνει το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής εισροών και εκροών καυσίμων στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, από τα διυλιστήρια μέχρι και τα πρατήρια διάθεσης καυσίμων, τόνισε ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑΟΣ για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Η εν λόγω αρμοδιότητα έχει αναληφθεί από τη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και τη ΓΓ Ενέργειας.

Ακόμη, τόνισε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει το ΣΔΟΕ με κατάλληλη τεχνολογία, εκπαίδευση και πιο αποφασιστικό και σαφή προσανατολισμό όσον αφορά τους επιτόπιους ελέγχους.

Τέλος, σχεδιάζεται να τοποθετηθούν -στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των τελωνείων- έξι σταθερά συστήματα με ακτίνες «Χ» στις μεθοριακές περιοχές, για την παρακολούθηση των βυτιοφόρων.

"Έχει αποφασιστεί πολύ στενή συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη, για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων που αποτελεί αυτή τη στιγμή βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι με την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας, του συντονισμού αλλά και της συνεργασίας όλων των ελεγκτικών μηχανισμών θα αποδώσουν πιο αποτελεσματικά και οι πόροι οι οποίοι επενδύονται από το κράτος για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v