Σχέδιο νομιμοποίησης καταπατημένων εκτάσεων

Τη νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου, εξετάζει η κυβέρνηση με σκοπό να βάλει στα κρατικά ταμεία περισσότερο από 1,5 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ειδικό σχέδιο τακτοποίησης χιλιάδων καταπατημένων εκτάσεων. Το σχέδιο εφόσον εφαρμοστεί θα παρέχει το δικαίωμα στους καταπατητές να εξαγοράσουν από το κράτος τις εδαφικές εκτάσεις που

  • Ant1
Σχέδιο νομιμοποίησης καταπατημένων εκτάσεων

Τη νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου, εξετάζει η κυβέρνηση με σκοπό να βάλει στα κρατικά ταμεία περισσότερο από 1,5 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ειδικό σχέδιο τακτοποίησης χιλιάδων καταπατημένων εκτάσεων.

Το σχέδιο εφόσον εφαρμοστεί θα παρέχει το δικαίωμα στους καταπατητές να εξαγοράσουν από το κράτος τις εδαφικές εκτάσεις που καταπάτησαν έναντι τιμήματος το οποίο θα είναι χαμηλότερο από τις αντικειμενικές αξίες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις που θα παρέχονται ειδικές εκπτώσεις θα φθάνει τα 500 με 600 ευρώ. 

Στην κατοχή των καταπατητών υπολογίζεται ότι βρίσκεται το 40% της γνωστής δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Από τη ρύθμιση θα εξαιρεθούν δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, περιοχές όπου απαγορεύεται η δόμηση, αλλά και σημεία οικολογικού ενδιαφέροντος. Σε πρώτη φάση το σχέδιο προβλέπει την τακτοποίηση 50.000 μικρών καταπατημένων εκτάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v