
Την προφυλάκιση τού πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και τού τότε αντιδημάρχου του, Μιχάλη Ζορπίδη, εισηγείται ο εισαγγελέας στο Συμβούλιο Εφετών, ως εμπλεκομένων στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατομμυρίων ευρώ απο τα ταμεία τού Δήμου.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος παρουσίασε δώδεκα ντοκουμέντα, όπως τα χαρακτηρίζει, και τα οποία αποδεικνύουν- σύμφωνα με τα λεγόμενά του- σκευωρία εις βάρος του.
Συγκεκριμένα κάνει λόγο για απλές μετακινήσεις χρημάτων απο μία τράπεζα σε άλλη και τα οποία- σύμφωνα με την δικογραφία- χαρακτηρίστηκαν αδικαιολόγητες τραπεζικές καταθέσεις.
Ο πρώην Δήμαρχος κατονομάζει ως υποκινητή τής σκευωρίας τον ανώτατο Διευθυντή τού ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη πριν απο δυο ημέρες, ως μέλος του κυκλώματος εκβίασης.
Την απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του κ. Παπαγεωργόπουλου θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών, καθώς υπήρξε διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή.