Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εν αναμονή των κρίσιμων συναντήσεων για τον ιδιωτικό τομέα

Το μαχαίρι σε κατώτατο μισθό, δώρα, επιδόματα, πλανάται σαν φάντασμα πάνω από τον ιδιωτικό τομέα. Μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι κρίσιμες συναντήσεις των κοινωνικών εταίρων και της τρόικας, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, επαναλαμβάνοντας τη διαφωνία του με την περικοπή του 13-14ου μισθού. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όπ

  • Ant1
Εν αναμονή των κρίσιμων συναντήσεων για τον ιδιωτικό τομέα

Το μαχαίρι σε κατώτατο μισθό, δώρα, επιδόματα, πλανάται σαν φάντασμα πάνω από τον ιδιωτικό τομέα.

Μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι κρίσιμες συναντήσεις των κοινωνικών εταίρων και της τρόικας, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, επαναλαμβάνοντας τη διαφωνία του με την περικοπή του 13-14ου μισθού.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όπως η καθιέρωση ενός μισθολογικού πλαφόν πάνω από το οποίο θα χορηγείται μόνο τμήμα του 13ου και 14ου μισθού.

Για πρώτη φορά πάντως από επίσημα κυβερνητικά χείλη, διατυπώθηκε η παραδοχή ότι η τρόικα θέτει ζήτημα 13ου-14ου μισθού, όπως αποκάλυψε στο πρωινό του ΑΝΤ1 η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αριστεράς. «Ξεσηκωμός για να εμποδίσουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου να προχωρήσει στη σφαγή των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων», γράφει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Τα κοινά σχέδια τρόικας και μνημονιακής συγκυβέρνησης ισοπεδώνουν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα,  βαθαίνουν την ύφεση, οδηγούν σε νέα λουκέτα χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικα με τον Γιώργο Κουτρουμάνη θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την προσεχή Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v