Τα βλέμματα στο ντέρμπι των «δικεφάλων»

Το κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο (19:30) δεσπόζει στο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Δύο βαθμοί χωρίζουν τους δύο «δικεφάλους» στον βαθμολογικό πίνακα, με τους μεν «κιτρινόμαυρους» να βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας και τους «ασπρόμαυρους» στην 4η θέση. Από κει και πέρα, όλα τα βλέμματα στρέφονται στην κούρσα για τη μάχη του τίτλο

  • Ant1
Τα βλέμματα στο ντέρμπι των «δικεφάλων»

Το κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο (19:30) δεσπόζει στο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Δύο βαθμοί χωρίζουν τους δύο «δικεφάλους» στον βαθμολογικό πίνακα, με τους μεν «κιτρινόμαυρους» να βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας και τους «ασπρόμαυρους» στην 4η θέση, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Η «Ένωση» των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων εκτός από τους τρεις πολύτιμους βαθμούς  κόντρα στον ΠΑΟΚ θέλει να πάρει και τη… ρεβάνς για τον αποκλεισμό (2-0) από το Κύπελλο στην Τούμπα. Σε διοικητικό επίπεδο τα βλέμματα στην ΑΕΚ στρέφονται στην κρίσιμη συνάντηση της Κυριακής. Στην αντίπερα όχθη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» με τον Ζήση Βρύζα πλέον στην προεδρία της ομάδας επιδιώκει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να μην απομακρυνθεί από την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από κει και πέρα, όλα τα βλέμματα στρέφονται στην κούρσα για τη μάχη του τίτλου, με τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται την Κυριακή κόντρα στη Δόξα Δράμας στο Καυτανζόγλειο και τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Εργοτέλη στο «Καραϊσκάκη», μη έχοντας περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών.

Οι «πράσινοι» με την ψυχολογία στα ύψη μετά το προβάδισμα που απέκτησαν για τον τίτλο θέλουν να συνεχίσουν στις νίκες κόντρα στη Δράμα, με στόχο να διατηρήσουν το +5 από τον Ολυμπιακό. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σπυρόπουλο, ο οποίος αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του (συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες) στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Από τη μεριά του, ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Σάββατο τον Εργοτέλη στο «Καραϊσκάκη», με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών και με το ηθικό ανεβασμένο μετά το 4-0 επί του Πανιωνίου για το Κύπελλο, θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τα νικηφόρα αποτελέσματα. Σημειώνεται ότι οι Πειραιώτες ενισχύθηκαν με την απόκτηση του Ρόι Κάρολ του ΟΦΗ, ενώ αποδέσμευσαν και επίσημα τον Κοστάντσο.

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο με τον ΟΦΗ να υποδέχεται την φορμαρισμένη Ξάνθη στο «Γεντί Κουλέ» και τον Πανιώνιο να κοντράρεται με την Κέρκυρα.

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται την Κυριακή, με άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Πλην του ντέρμπι και του αγώνα του Παναθηναϊκού, ο Ατρόμητος μάχεται με τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι, ο Άρης φιλοξενεί τον Λεβαδειακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα αναμετράται με τον Παναιτωλικό στους «Ζωσιμάδες».

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

17:15 ΟΦΗ - Ξάνθη
17:15 Πανιώνιος – Κέρκυρα
19:30 Ολυμπιακός - Εργοτέλης

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

15:00 Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης
15:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός
17:15 Άρης  - Λεβαδειακός
17:15 Δόξα Δράμας – Παναθηναϊκός
19:30 ΑΕΚ -  ΠΑΟΚ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v